Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie. Co może być przyczyną szarpania auta powyżej 3tyś obrotów, poniżej tych obrotów auto chodzi idealnie. Dodam ze niedawno były wymienione filtry paliwa i powietrza od tamtej pory tak sie dzieje. Czy nie ma to czasami związku z zapowietrzeniem silnika? Słyszałem ze ten silnik sam się odpowietrza.

Proszę o pomoc

• Członkowie klubu
Opublikowano
Pompa paliwa sama sie odpowietrza. Nie został czasem uszkodzony zawór w podporze filtra paliwa :?:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Miałem podobne objawy, ale wtedy zaświeciła mi się kontrolka układu wtryskowego....i wszystko było jasne. Musiałem wymienić głowiczkę pompy wtryskowej. Mam nadzieję, że u Ciebie to nie to.
Memento Mori :-)
Opublikowano
U mnie nic nie świeci i silnik chodzi idealnie do momentu aż przekroczy 3tyś obr wtedy zaczyna sie problem. Co prawda da się z tym jeździć ale nie jest to zbyt przyjemne jak szarpie całym autem
Opublikowano
A co tego zaworu to jutro jadę do mechanika i wszystko się okaże. A gdyby jednak okazało się że to uszczelka to ile kosztuje nowa? A może trzeba wymienić całość??