Skocz do zawartości

Co sadzicie o tym (silnik kompletny td)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chcial bym poznac Wasza opinie na temat tego czy oplaca sie kupic ten silnik. Mam tds juz ze sporym przebiegiem i uwazam ten silnik za okazje tylko czy on jest tak naprawde taki sam jak tds, mowa tu o roznicy w intekulerze (td brak). Czy jak bym go kupil nie bylo by problemow z z przekladka i czy faktycznie td po dolozeniu interkulera bylby tdsem z 143km.

Z gory Wam dziekuje za opine.

Link:

http://moto.allegro.pl/item325589731_bmw_3_5_e34_e36_e39_2_5_td_silnik_kompletny.html

Ja znalazlem roznice w tych silnikach (na realoem)takie jak:

tds ma intercooler i inna turbine (pewnie o wiekszym doladowaniu)

ma inne kolo dwumasowe (chyba to bo ekspertem nie jestem z ang. twin mass flywheel) i oprogramowanie silnika jest inne bo komputer DDE 2.2 jest takis sam.

Tak poza tym wszystko inne wyglada tak samo: glowica, tloki, wtryski, pompa wtryskowa.

Ciekawe czy jesli przelozyc wyzej wymienione czesci z mojego tdsa do tego nowego silnika td to by wszystko gralo i bylby to 143konny tds :-)

Ewentualnie mozna sie w takim przypadku pokusic o lepszy program sterujacy z wieksza moca :-)

Nowy silnik to pokusa :-)

Opublikowano
jak byłem w technikum samochodowym to mielismy sliniki i opla astre A z gliwic. Takie silniki stały w salach a niekiedy rozbierane i składane. jak sobie przypomne to wolałbym kupić z jakiegoś rozbitka, zrobić co trzeba i fruwać
(OO)=== OO===(OO)