Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam BMW e36 318 tds i mam maly problem z odpalaniem. Jezeli mam zatankowany zbiornik paliwa pow. polowe to auto odpala normalnie ze wzgledu czy stoi przodem pod gorke czy stoi rowno. Natomiast jesli jest mniej niz polowa paliwa w zbiorniku i auto stoi pod gorke to ma klopot z odpaleniem (musze z 3razy krecic) ale jesli stoi rowno to odpala. Mysle ze paliwo sie cofa i ze pompa paliwa chyba juz siada.

Co wybrac?? jakis zamiennik MTM czytalem troche jest duzo tanszy ale tez do bani. Czy zainwetstowac w lepsza typu SIEMENS VDO???

Dzieki i pozdrawiam.

Opublikowano
Witam ja uratowałem pompe paliwowa jeśli nie jest spalona poprostu te pompy są zamulone i staja ja moją zamoczyłem w rozpuszczalniku i podałem jej odwrotny prąd ,zacharczała pomogłem jej ruszyć śrubokrętem i po chwili chodzenia wypluła pełno jakiegos mułu zamontowałem ja spowrotem i chodzi jak ta lala .
Opublikowano
zobacz tez czy dziala ci pompka w baku - jak jest malo paliwa to pompa wtryskowa tez ma klopoty pociagnac paliwo.
Opublikowano
Poniewaz przerabialem podobny problem taka moja mala rada - nie kupuj tanich zamiennikow z allegro, ja pojedzilem niecaly miesiac i padl, do tego rzezil niemilosiernie glosno, i podejrzewam ze nie podawal dobrego cisnienia. zamienilem na VDO i smiga idealnie, tak wiec lepiej wydaj te 250 zl wiecej dla spokoju swojego i auta ;)
Opublikowano
mialem podobny problem w tds 2,5 na poczatku pompka wypadla z koszyczka i brakowalo paliwa, a ze tam jest male cisnienie ok.0,5 bar przy pelnym lub polowie baku jezdzic sie dalo. ale potem padla juz calkowicie. koszt z wymiana i pompka siemensa i czyszczenie baku i przelewow i przewodow to prawie 700zl. moze troche duzo ale chcialem raz a dobrze i miec spokoj.
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
  • 3 tygodnie później...