Skocz do zawartości

[E32] Automat - stoi w miejscu na biegu, powazna awaria ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od zimy auto coraz slabiej ruszalo na "D", juz sie mialem wybrac do warsztatu, bo od wczoraj dodajac gaz obroty szly w gore, do 4-5 tys a auto wogole nie przyspieszalo, dopiero po jakiejs sekundzie "lapalo" i przyspieszalo a teraz wogole siadlo - dodaje gazu a auto stoi w miejscu, jakby bylo na neutralu. Wsteczny dziala bez zarzutu.

Opublikowano
Witam w mojej e32 bylo tak ze wrzucales "drive" a auto wogole nie jechalo pomogła wymiana oleju i filtra skrzyni koszt okolo 240 zl

Było e30 323 wąska lampa :)

Potem e34 525

Teraz e32 750 V12 :D

www.fabrykaksztaltu.pl

Opublikowano
Dokładnie to samo co u kolegi z postu, do którego dałeś link. Spalonego oleju nigdy nie czuć. Dopiero jak wyjmiesz bagnet i powąchasz to, co na nim jest. W tamtym poście zamieściłem link do schematu, na nim możesz zobaczyć co padło. Jeśli chciałbyś to naprawiać, dawaj na priv. Jesteś z Kraka, więc masz blisko.
Opublikowano
banol powiedz mi do takiej skrzyni jaki olej powino sie lać i jaką ilosc?boo moze cos ja z tym cos pomieszalem i to doprowadzilo do spalenia tego sprzegla.?