Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie mam problem z 525d. Auto mam juz prawie rok i od początku słyszałem jakieś tarcie(tak jak by gdzieś w kolumnie kierowniczej przy kręceniu tarły sie jakieś gumy o siebie) lub to moze maglownica? Czy ktoś słyszy coś podobnego u siebie? Nic groznego pozatem sie nie dzieje, zadnych wycieków itp tylko to tarcie jak by dwie gumy o siebie. Tak mysle co to moze byc

Opublikowano

Hej

Wielu użytkowników e60 ma te odgłosy jakby tarcia gumy przy skręcaniu kierownicą. Jest to taka mini wada fabryczna niestety.

Pozdrawiam

Opublikowano
też to mam, z tym, że w E61. U mnie nasila się po dłuższej jeździe..Sprawia takie wrażenie jak gdyby wystarczyła odrobina sprayu silikonowego, ale gdzie nim prysnąć..
Opublikowano
Ja również mam takie odgłosy dochodzące z układu kierowniczego. Szczególnie nasilają się przy częstym manewrowaniu, np. na parkingach.
Opublikowano
Ja nic nie słyszałem, może dlatego, że mam adaptacyjny system kierowniczy? Czy to raczej nie jego zasługa...??
Opublikowano

ten dzwięk nie idzie z mechaniki tylko jakby coś gdzies minimalnie obcierało jakaś gumka,wykładzina,wygłuszenie

ciekawe kto pierwszy to zlokalizuje

hej

Opublikowano
Mnie się wydaje, że to piszczy na tej przelotce gumowej w której wałek kierowniczy wchodzi do kabiny. Jak będę miał chwilę to rozbiorę plastiki i posłucham..chociaż pewnie znając moje szczęście akurat będzie cisza...
Opublikowano
ostatnio nie mam czasu zeby to zlokalizować ale jak będe miał chwile to będe musia poszukać. Uspokoiłem sie ze to nie magiel