Skocz do zawartości

nowe b8 na zawiasie m-technic i wyżej 2cm...?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kilka dni temu robiłem wymianę amorków na B8 (cztery sztuki) i do tego wszystkie dodatkowe, potrzebne rzeczy, prócz sprężyn. Nie chciałem bardzo obniżać auta (dużo jeżdżę). A,że mam fabryczny zawias M-techik (niby -20mm, ale to gdzieś zniknęło) to nie myślałem, że po wymianie na B* tak się podniesie- nie mierzyłem, ale jest to mocno zauważalne- szczególnie z przodu??? Czy auto z czasem trochę "opadnie"- chyba nie, dopóki amorki nie zużyją się nadto. Stare nie były jeszcze w tragicznym stanie, więc? Sam nie wiem, co robić? Sama jazda jest rewelacyjna na B8, ale z zewnątrz kiepawo to wygląda- jeszcze czekają 17 na wiosnę. Czy należy wymienić sprężyny (Weitec i inne tego typu), a jeśli tak, to o jakich parametrach obniżenia- -30, -40? Już sam nie wiem

Spece od zawiasu itp., poradźcie cosik na ten temat?

p.s. poza tym, witam wszystkich- pierwszy raz piszę na tym forum, ale wcześniej już trochę łaziłem, szukając porad. Jednak do tego mojego tematu nic nie znalazłem???

Pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano
Trzeba zgrać spręzyny z amortyzaorami w Zerkpolu a będzie wporzo.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

Witam,

Ja przerobiłem temat wymiany na b8 w e34 z m-techniciem i mam to samo co u ciebie. Po przejechaniu 20 tys. km trochę siadło ale niewiele. Poniważ auto prowadzi się rewelacyjnie odpuściłem temat. Nie wiem na jakich kołach jeździsz obecnie, jeżeli planujesz wsadzić 17-tki, to poczekaj z grzebaniem do wymiany kół i wtedy podejmij decyzję. Pamiętaj, że b8 to amortyzator do m-technica i wg bilsteina tak ma być. Pozdrawiam.

Opublikowano

B8, jakie założyłem, to jedyne B8 o skróconym skoku, jedno rurowe. Jeździ się rewelacyjnie, ale razi wysokie zawieszenie całego auta. W zerkopolu właśnie takie mi poradzili do M-technika. Jeszcze poczekam kilka tygodni, zobaczymy, może ktoś się jeszcze wypowie. Kolega z E34 ma podobny objaw, więc albo tak ma być, ale może nie musi... może inaczej (niżej) będzie trochę bardziej twardo, ale jeszcze lepsze prowadzenie? Może w sprężyny od M-technika nie są 100% wystarczająco twarde i odpowiednio niskie do B8, które mają jednak sporo skrócony skok tłoka...?

Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi.

Pozdro