Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam...kupilem niedawno bmw E32 730i i nie wiem jakie powinny być wartości luzu na zaworach. I czy to przez zawory moja BM pali mi 25gazu na 100km.???przy normalnej jezdzie, bez waiowania???
Opublikowano
0,30 mm na zaworach wydechowych i ssących,regulować najlepiej na zimnym silniku,jak pali ci 25 litrów zacząłbym od porządnej regulacji inst.,ale nie na oko tylko za pomocą analizatora spalin.
Nur bmw e32
  • Członkowie klubu
Opublikowano
witam...kupilem niedawno bmw E32 730i i nie wiem jakie powinny być wartości luzu na zaworach?

o.30 na zimnym motorze

I czy to przez zawory moja BM pali mi 25gazu na 100km.???przy normalnej jezdzie, bez waiowania???

Być może :?: Nie znam się na LPG, wiem tylko tyle, że jak reguluję zawory w M30 zasilanym LPG co 10000km, to wszystkie są ciasne. Wniosek; wypalają się gniazda zaworowe. M30 zasilane BP reguluje się co 30000km i przewaznie tylko ze dwa sa do korekty, więc odpowiedz sobie sam....

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Pół roku temu zdejmowałem głowicę w celu wymiany wałka rozrządą,na gazie silnik przejechał 60tyś km,nie było żadnego zużycia , nadpalenia gniazd ,wniosek jest jeden odpowiednia mieszanka!!!Gdy masz za ubogą dawkę gazu,niestety ale temp.w komorze spalania podnosi się i wtedy wiadomo co się dzieję.
Nur bmw e32