Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

W zeszłym roku latem padła mi turbina (łożyska) jeden wielki gwizd i kupa dymu z tyłu.Wymieniłem ją na używaną i od tygodnia obserwuje ponownie objawy padania turbiny zaczynające się od gwizdu .Czy to przypadek ,czy może coś się dzieje znowu w silniku że druga mi pada?

Jeżdżę ostrożnie.Co może być przyczyną awarii turbin?

Opublikowano

byc moze masz slabe smarowanie turbinki. ja tak mialem u siebie wezyk byl pekniety i olej szedl bokiem i turbinka poszla na spacer :duh:

wymienilem wezyk i wymienilem lozyska na wlasna reke ;] bo po co kupowac druga skoro mozna samemu naprawic i do tej pory wszystko chodzi i ciagnie idealnie :norty:

Opublikowano

Lepsza opcja to regeneracja turbinki lub zakup regenerowanej z warsztatu, ktory sie tym zajmuje.

Kupujac uzywana zawsze ryzykuje sie tym, ze padnie w niedlugim czasie, nigdy nie wiesz do konca w jakim stanie jest ta ktora kupujesz

Opublikowano
Wężyk może też być przytkany ale rok na używce to i tak nieźle. Regenerowana profesjonalnie turbina jest 100zł tańsza od nowej, podczas regeneracji wymieniają wszystko prócz obudowy turbiny. Druciarze wymienia najtańsze elementy a potem są zdziwieni.