Skocz do zawartości

ilu z was ma nie oryginalny przepływomierz w swoim m30b30

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

np od opla lub innej alfy??

- jak takie cuda zamontować

- jak je dostosować

- moze wystarczy przełożenie samej elektroniki z BMW do takiego od alfy?? tylko jak??

ktoś się bawił?

BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))
Opublikowano
na jedno pytanie mogę odpowiedzieć,miałem ze 2 lata temu zamontowany przepływomierz nieorginalny,był mniejszy jak w m30,taki jak jest montowany w m20,średnica przepływu trochę mniejsza,musiałem pozakładać pierścienie gumowe,żeby był szczelny dolot,ale nie było problemów i nawet nie odczuwało się różnicy w jeżdzie,facet od którego go kupowałem(cena 150zł nie 400 czy 500) powiedział,że pochodzi od bmw i był przerabiany(strojony) w Nimczech, ale odziwo nie wyglądał jakby był rozbierany :?: do teraz sobie pluje w brodę,że nie spisałem numeru tego przepływomierza,po dwóch miesiącach sprzedałem go gościowi który jezdził 7 a ja kupiłem orginał.
Nur bmw e32
  • Członkowie klubu
Opublikowano

ktoś się bawił?

Oczywiście, że się bawił...

Do czego zmierzasz :?:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
bo chciałem wiedzieć coś więcej, przymierzam się do próbowania z przepływomierzami może od alfy, może od opla.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Jasne, ale o co Ci chodzi :?: Chcesz większy/miejszy przepływ powietrza :?:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
dokładnie, chce tańszy od opla szkoda mi 500zl na coś co i tak mi LPG rozwali :-)
Opublikowano
dokładnie, chce tańszy od opla szkoda mi 500zl na coś co i tak mi LPG rozwali :-)

Ja mam od opla omegi A 3.0l ale kosztował mnie 350 pln jest taki sam jak nasz tylko bez kołnierza na który zakłada sie gumy ale kołnierz można odkręcić ze starego pozdrawiam

Opublikowano

Ja mialem w swojej przeplywke od Opla Senatora ale juz swoja Bumke z takim kupilem ale byl zepsuty. Kupilem oryginalny od M30B30 i teraz smiga.

Pozdro

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano
Przepływkę klapową mam zmienioną na taką z < ciepłym drutem" czy jak na to mówią i standardowy mikser montowany przed przepływką zastąpiłem mikserem montowanym w rurę dolotu (zaraz za stabilizatorem wolnych obrotów) - mikser od -o ile dobrze pamiętam- Mitsubishi Galant, średnica idealnie dopasowana do gumy dolotu w BMW. I co dalej? - zero strzałów, spalanie przy dużym bucie (średnio silnik wkręcam do 5k obr) wacha się w granicach 22 - 25literków cyklonu, przy spokojnej miejskiej jeździe w trybie "automatu" bez szarpania i wkręcania na obroty powyżej 2,5k spalanie na poziomie 18-19literkó. Moja skrzynia to manual oczywiście...
Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę