Skocz do zawartości

[ E39 ] no i chyba padla skrzynka :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam posiadam BMW E-39 2001r 530dA mialem takie drzenie karoseri przy pewnej predkości wiem, że to było sprzęgło hydrokinetyczne. Jakos zwlekalem z naprawą nie było czasu po jakimś czasie te drżenie ustało. A dzisiaj wrzucam program D dodaje gazu obroty rosna a auto stoi :( zgasilem woz odpalam i znowu jest dobrze ale za 30 sek znowu to samo jade dodaje gazu obroty rosną a prędkość maleje i tak ma cały czas :( na kompie wyskoczyl komunikat gebr.... cos tam program. Co sie dzieje?? Dardzie Panowie i Panie :( Edytowane przez MeWho

Wizyta na stacji benzynowej - 300 zł

Zakupy w sklepie motoryzacyjnym - 1000 zł

Jazda BMW - bezcenne

Opublikowano
naprawde?? i to w 100% pewne?? czyli mam i sprzeglo walniete i tarczki :( o bozena jak pech to po calosci :(:(:(

Jazda BMW - bezcenne

Opublikowano
naprawde?? i to w 100% pewne?? czyli mam i sprzeglo walniete i tarczki :( o bozena jak pech to po calosci :(:(:(

jak będzie robił tarczki to konwerter ci tez naprawia albo zepsują. jednak mniej jak 3000 pln nie bedzie

Opublikowano
a wczoraj pogiałem felge w dziurze i szybe zbilem wiec jakies fatum na mnie naszlo :( sprzedawac woz?? A sprzegla juz chyba bardziej popsuc sie nie da

Jazda BMW - bezcenne

Opublikowano

nie ma co rozpaczać tylko dobrze sie zastanowić gdzie przeprowadzić naprawę ASB ważne !!!!

zacznij weryfikacje od nie polecane warsztaty

Opublikowano
Moim zdaniem to przyszedł czas na nią i tyle. Może oliwa już stara była (nigdy nie zmieniana) ale nie sądzę ze to od konwertera sie stało. Od konwertera to by szarpało budą i na tym koniec ale tarczki padły bo padły same z siebie. Jak sie mylę to niech mnie ktoś poprawi.
Opublikowano
Myslalem zeby naprawic w firmie SAMKO w W-wa na ul. Okopowej, jak sądzicie?? Szkoda mi auta naprawde bo jest super bezwpadkowe silnik igla ciagle chodzi na pełnym syntetyku. Ehh czulem że to sie stanie, ale to boli :(

Jazda BMW - bezcenne

Opublikowano

Pewnie juz po ptokach. Tarczki sie same z siebie nie pala. SA przeciez automaty z lat 80 bez zadnych ingerencji!!! (pewnie sa i z 70 ale tylko takie znam).

Plynu pewnie nie zmieniales. Poprzedni wlasciciel pewnie tez nie zmienial - bo serwis twierdzi, ze sie nie zmienia. I prosze.

Wspolczuje kosztow... chociaz z drugiej strony pewnie byles tego swiadomy skoro nie zainteresowales sie jakimis wczesniejszymi niedomaganiami skrzyni.

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szczerze wspolczuje, ale zarazem dzieki za solidny bodziec do zmiany oleju, w mojej chyba juz by sie przydalo.

Tak sie zastawnawiam nad korzeniami sprzecznosci pomiedzy serwisem a pozostalymi mechanikami na temat zmian plynow ustrojowych skrzyni biegow... Dlaczego wlasciwie serwis mowi, "ze nie"?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
A no pewnie dlatego, że na zachodzie pada skrzynia ide do serwisu kupuje nową imam gdzies wszystko, ale w Polsce tak nie jest. Po przespaniu z tą myślą czuje sie lepiej heh wstałem wcześniej bo musze iść pieszo :D A wczesniej skrzynia nie miala obiawów żadnych mialem zmienić olej i filtr wraz naprawą konwertera no ale trudno ;) Jaki wrasztt mi polecicie w okolicy warszawy?? Ja mysle o SAMKO na okopowej?? Midparts?? Olczak?? . Jak Wy myslicie?? :)

Jazda BMW - bezcenne