Skocz do zawartości

Problem z odpaleniam TDSa po nocy (chyba coś z pompą)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! mój tds w ciągu dnia odpala bez zarzutów nawet na ciepłym silniku jednak jak postoi przez noc moge go kręcic az padnie akumulator! Zostało sprawdzone wszystko między innnymi grzanie swiec,pompa paliwa,zawór itd...Podobno to coś z elektroniką pompy wtryskowej.Miał już ktoś może taki problem lub wie o co chodzi?? Pomóżcie bo wstyd co kilka dni ciągać 5 tke przed blokiem :) chociaż wdety odpala od razu :)
Opublikowano
W warsztacie powiedziano mi że sprawdzili układ paliwowy.Pod maską jest wężyk z paliwem i podobno jeżeli był by zapowietrzony to było by w nim paliwo i bąbelki powietrza.
Opublikowano
kolego u mnie bylo to samo oddalem pompe do uczszelnienia i jest wszystko ok kosztowalo mnie to 320zł w lublinie koles robi od reki na wyzwolenia 130
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Zostało sprawdzone wszystko między innnymi grzanie swiec

W jaki sposób zostało to sprawdzone :?:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
nie jestem mechanikiem wiec nie bardzo wiem.powiedziano mi w warsztacie ze sprawdzane bylo wszystko i zostaje jesdynie pompa.dodam ze przestal odpalac juz nawet po 2 godz a nie tylko po nocy.warsztat w ktorym robie samochod zajmuje sie tylko bmkami 0d 17 lat ale z tego co widzy Ty zajmujesz sie tez bmkami wiec jezeli mialbys czas chetnie poradze sie kogos innego a w zeszlym roku zostawlem w poprzednim warsztacie ponad 20 tys!!! Wykańcza mnie juz moj tds chociaz nie zamienie go za nic!Jeżeli Masz czas to chętnie wezme kontakt od Ciebie!
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Masz czas to chętnie wezme kontakt od Ciebie!

Nie ma problemu. W podpisie wszysto masz, więc jakby co to wal jak w dym :8)

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

Dwa razy miałem takie zdarzenie. Uprzedzam nie jestem mechanikiem.

Za pierwszym razem winą była pompka paliwa, która odmówiła współpracy z autem. Lecz była tu dodatkowa przyczyna - w baku poniżej 20 l paliwa. Jeśli było więcej niż 20 l. wszystko było ok.

Za drugim razem chcieli mi wymieniać też połowę auta, a okazało się, że wystarczyło wymienić oringi na wejściu i wyjsciu przy filtrze paliwa. Teraz jest ok.

Opublikowano

zmienilem mechanika i okazalo sie ze nie trzeba bylo szukać i wymyślać tylko wymienic pierwsza i ostatnia swiece i bezbiecznik od grzania swiec!!!

a kazali mi juz pompe wymieniac!!!!!

Opublikowano
jako rewelacyjnego mechanika polecam "anjinsan" !!! to dzieki niemu nie kupilem nowej pompy wtryskowej i "polowy samochodu"
Opublikowano
zmienilem mechanika i okazalo sie ze nie trzeba bylo szukać i wymyślać tylko wymienic pierwsza i ostatnia swiece i bezbiecznik od grzania swiec!!!

a kazali mi juz pompe wymieniac!!!!!

Mogles od razu komplecik wymienic. Bo duze prawdopodobienstwo ze kolejne tez padna w niedlugim czasie.

Czas, rozbieranie, uszczelki pod kolektor... robocizna...

Ale Twoj wybor.

Fajnie, ze udalo Ci sie naprawic autko!!

Nie zawsze warto sluchac mechanikow!

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl