Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, zalalem silnik i potrzebuje odkrecic siwece gdyz nie chce zaplic tylko zaskakuje, czuc paliwo i jestem pewien ze jest zalany, ale nie moge dostac sie do swiec zaden klucz nie pasuje, czy sa jakies specjalne klucze pod te silniki? czy jest jakas inna mozliwosc przewietrzenia silnika?? chodiz o to zeby odparowalo paliwo z wnetrza silnika??
Opublikowano

Witaj

,,możesz ściągnąć osłonke kolektorów i poodpinać wtryskiwacze a potem pokręcić kilka razy :D może pomoże

Do świec najlepiej nadaje się orginalny klucz znajdujący sie w bagażniku w schowku z kluczmi i trujkątem

klucz ten jest rozsówany (ma regulowaną długość i taki gumowy uchwycik w środku żeby świece wyciągnąć po odkręceniu,,,

Orginalna raczka i jeszcze jedna taka lekko wygięta kturą musisz dorobić dadzą rede wszystkim świecą w tym silniczku,,

Innego sposobu nie ma :mrgreen:

Ty masz chyba jeszcze parowniki od lpg,,jak są zamontowane w miejscu zbirniczka od spryskiwaczy to trzeba je wymontować inaczej nie masz szans

Pozdro

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano

witam

najlepszy oczywiście byłby oryginalny ale przeważnie ich nie ma :(

więc musisz sobie zakupić tryczkę przedłużkę krótką i długą oraz przegub

i klucz do świec właśnie z taką gumową wkładką

pozdrawiam

i nic więcej oprócz prawdziwej radochy z jazdy...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Witaj

,,możesz ściągnąć osłonke kolektorów i poodpinać wtryskiwacze a potem pokręcić kilka razy :D może pomoże

Szybciej będzie odpiąć przekażnik ECU lub bezpiecznik pomp paliwa :idea:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
odpiolem wtryskiwacze oraz odlaczylem zasilanie pomp paliwa, pokrecilem troche i nagle auto wystrzelilo z wydechu z taka silą ze pol osiedla bylo w oknach, czy to normalne ?? bo misie nie wydaje, czy taki strzał nie uszkodził sond lub czegos innego w silniku?? czy taki strzal jest mozliwy na zalanym silniku z odlaczonymi pompami paliwa oraz wtryskiwaczami?
  • Członkowie klubu
Opublikowano
czy taki strzal jest mozliwy na zalanym silniku z odlaczonymi pompami paliwa oraz wtryskiwaczami?

Jest możliwy.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
katalizatorow nie mam bo wyciolem bo byly zatkane, i nie chciala wkrecac si ena obroty po wycieciu bylo o niebo lepiej, mi naszczescie tylu nie oderwalo od ziemi ale nie wiem czy nie porozrywalo gdzies spawow ale sie zobaczy, teraz narazie "wietrze silnik" heheh to znacyz mam odpiete pompy paliwa i krece co jakis czas po 3 razy dziennie na sucho zeby go przedmuchiwalo, jutro jeszcze tak pokrece na sucho i wieczorem sproboje jak to nic nie da ciagne go do warsztatu na wymiane swiec.