Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wypiąłem 11 przyciskowy komputerek w celu naprawy znikających pikseli. Czy mogę teraz jeździć? Czy muszę mieć go wpiętego?

Może ktoś przerabiał temat naprawy takiego komputerka? Może ktoś coś doradzi bądź poda jakąś stronę z opisem naprawy wyświetlaczy?

Dzięki. :D

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. :-)

Wiem, że w tym dziale jest opis, ale jest on do tego typu komputerka co ma opisujący. Bo ja mam bardziej rozbudowany chyba. Jest parę różnic:

- w samej budowie, ja mam dwie płytki, jedna pionowa, druga pozioma,

- jest jeden długi wyświetlacz,

- nie mam tych "osławionych" gumek tylko taśma.

Mój komputerek też różni się od tego z tej instrukcji: http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatforum/topic.asp?TOPIC_ID=30102

Myślę, że pełny komputerek też różni się od mojego, chociaż w mniejszym stopniu.

Są firmy zajmujące się naprawą tego typu wyświetlaczy, znalazłem też jakieś opisy jak to zrobić samemu, ale się boję popsuć.

Pozdrawiam. :)

Opublikowano

Zdjęcie mojego z odchylonym wyświetlaczem i wyjętą, tą pomarańczowa folijką, a także taką półprzezroczysta i bez żarówek:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img524.imageshack.us/img524/5493/img0038cx4.jpg

Opublikowano
witam jesli jestes zainteresowany jak naprawić komp. by każde piksele beda działać to pisz udalo mi sie juz chyba z 5kompami i w 99procentach pomogło jedynie gubi 1-2 pikseli przy bardzo niskich temp ale wystarczy zagrzać w aucie albo czekać na lato :8)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam jesli jestes zainteresowany jak naprawić komp. by każde piksele beda działać to pisz udalo mi sie juz chyba z 5kompami i w 99procentach pomogło jedynie gubi 1-2 pikseli przy bardzo niskich temp ale wystarczy zagrzać w aucie albo czekać na lato :8)

to napisz co i jak, może swojego sobie podreperuje bo czasu chwilowo mam dużo, jak coś tu masz maila: [email protected], pozdro...