Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów.Prosze o rade.Jestem użytkownikiem e-39 2.5tds i od 2 tygodni zuwazylem ze auto mi sie zapowietrza,tylko wtedy gdy jest w zbiorniku jedna czwarta paliwa lub mniej.Jezeli jest wiecej niż polowa lub pelen zbiornik,jest OK.
Opublikowano

problem standardowy, pompka paliwa w zbiorniku pada, nie zwlekaj z wymianą, bo jeszcze trochę i nie będzie zapalała poniżej 15 litrów w zbiorniku, aż pewnego dnia może dojść do tego że zgaśnie i nie zapali...

możesz kupić na allegro pompkę za ok 160zł, lub jakąś markową, coś ok 300zł, w ASO było dość drogo, kup co uważasz, byleby miała dołączone sitko, bo ono jest pewnie porwane

wymiana jest łatwa, pompka jest po stronie pasażera pod tylną kanapą, wymiana to kilka minut, zdejmujesz kanapę, odkręcasz taką blaszaną pokrywę i wyciągasz pompę, uważaj tylko żeby nic nie pogiąć, bo później wskaźnik będzie pokazywał głupoty, aha jak już rozbierzesz to rób to z małą ilością paliwa, można wtedy spokojnie śmieci z dna trochę wyczyścić, a na pewno coś się tam nazbierało

Opublikowano
mogla tez pompka paliwa wypasc z koszyczka.tak bylo u mnie. wez pod uwage tez jakas nieszczelnosc typu spadniety przewod paliwowy lub gdzies na zlaczce cieknie ale tak na 90 % pompka paliwa wypadla lub jest do dupy. daje ona okolo 0,5 bara i jest pomocnicza do pompy wtryskowej. wyjmij siedzenia tylne. pod ta mata gumowa , dekiel odkrec zdejmujac go , masz w prawym tyle albo latwiej wyjmij ta z szarym deklem ( ta z bialym i tym uchem jest do przelewu) ostroznie ze wtyczkami. oczywiscie wylacz zaplon. wez duzo szmat i papieru bo zawsze skapnie ci ropa . powodzenia.
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano

skoro dzieje się to tylko przy malej ilości paliwa, to jest to wina pompki, aha i nie sugeruj się tym że pracuje bo moja po wyjęciu chodziła, ale nie pompowała paliwa

odkręć przewód paliwowy pod maską, podstaw słoik i przekręć kluczyk, powinno lecieć paliwo, jak nie leci to pompka do wymiany

Opublikowano
dokladnie jest tak jak pisze przemo tds pompa paliwa się kończy
Opublikowano
jak jest mało paliwa to pompka juz nie daje rady
Opublikowano
jak jest mało paliwa to pompka juz nie daje rady

czego nie daje rady :duh: to przez to sie uklad zapowietrza :?:

chodziło chyba o to że jak jest mało paliwa w baku to pompa wtryskowa nie da rady sobie pociągnąć paliwa sama, wtedy ważne jest żeby pompka w zbiorniku był dobra, jak jest sporo paliwa to pompa wtryskowa sama da rade zaciągnąć paliwo mino zepsutej pompki w zbiorniku