Skocz do zawartości

Szarpanie kierownicy po uderzeniu w kłode :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj postanowiłem umyć sobie auto, opłukać z soli, bo u nas na południu sypneło ostatniko śniegiem. Podjechałem pod firmę gdzie mam myjke, cały plac zasypany na wysokość 15 cm, podjerzdzam pod myjke a tu jeb - wjechałem na kłodę może ciut mniejszą od tych http://markoflash.pl/obrazki/produkty_min_271_365.jpg ( jeden pracownik musiał to zostawić na placu :mad2: .

Patrze pod auto i jest centralnie za silnikiem, przeszła pod osłoną i utkneła na wysokości lewarka zmiany biegów. Probowałem ją ruszać i miała torszeczkę luzu ale nie mogłem jej wyciągnać gdyż progi są nisko i musiałem auto unieść na podnośniku na jakieś 2 cm.

Niby nic się nie stało aż pojechałem do miasta , przy 60 i więcej strasznie rzucało kierownicą , szarpało ją, cieżko było utrzymać. Pojechałem do domu zostawiłem, obejrzałem czy coś nie wisi itp , odpaliłem znowu i nic, przestało szarpać , chodzi jak dawniej :? Wydaje mi się tylko coś bardziej reaguje na ruchy kierownicą - ale to może mi się tylko wydawać bo zdenerwowałem się strasznie. Przejechałem jakies 20 km i nie trzesie kierownica jak za pierwszym razem.

Możliwe ze to zamarznięty śnieg spowodował takie wibracje ? bo jak zaczeło mi szarpać kierownice to zatrzymałem auto pod domem i odpadło kilka płat zamarznietego śniegu ?

prosze o pomoc, sugestie

Opublikowano

2. po odszkodowanie do myjki, udokumentowac fotami

myjke mam u siebie w firmie , sam siebie nie pozwe :)

ale faktycznie to może przez śnieg, bo sporo go odpadło jak zgasiłem motor , przez rozgrzane tarcze. Jutro jestem umówiony do mechanika i zobaczy czy coś się stało

Opublikowano
dobry pomysł :) ale mam nadzieje ze jutro mechanik powie ze wszystko jest git, bo jeszcze jutro muszę odstawić moją bunie do lakiernika (kamień uderzył w nadkole i lakier odprysł a zamarznięta woda dokończyła dzieła).