Skocz do zawartości

Korek od chłodzenia.Jak go stuningowac :).

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, znika mi plyn chlodzacy, ale nie ma wyciekow. I przypuszczam ze to moze byc korek. Nowy troche duzo kosztuje. Znacie jakis sposob, zeby to uszczelnic.Pozdrawiam
Jesli nie masz nic konkretnego do napisania nie pisz nic ! Nie znam sie na mechanice ale che sie poznac :). Prosze o wyrozumialosc.
Opublikowano (edytowane)
Znamy, kupic nowy korek :) Przeciez nie zalepisz tego silikonem czy konopia bo to nie rurki w instalacji domowej... W zyciu kazdego posiadacza BMW przychodzi taki dzien kiedy trzeba sobie odmowic kilku piwek (albo kilkudziesieciu) i kupic cos porzadnego do samochodu. Wiec jesli masz pewnosc ze to korek puszcza to go wymien ale wczesniej sprawdz dokladnie czy nie ma wyciekow lub ich oznak... No i przede wszystkim ile Ci tego plynu ucieka? Bo jak np. pol zbiorniczka wyrownawczego na pare tysiecy kilometrow to lepiej dolewac plyn niz cokolwiek wymieniac bo nie ma co wymagac cudow od kilkunastoletniego silnika by nic a nic mu nie ubywalo... Edytowane przez Sendra
Opublikowano

Oj Ziemniak Ziemniak,

Myślałem że już nie wrócisz z tematami do bani ale jednak moja wiara nie może zdziałać cudów.

Korek kupowałem jakieś pół roku temu i uwierz mi kosztował niewiele.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W ogóle co ty za szrota kupiłeś. Od jakichś 2 miechów co chwilę jakiś temat zakladasz bo znów coś ci padło. Sprzedaj to i kup sobie coś tańszego w eksploatacji i mniej skomplikowanego - sugerowałbym deawoo, np. tico lub lanos. Pozdro... :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiesz co, jak za oryginalny sprawny korek 65zł za dużo...

Kup i nie marudź, jeżeli jesteś pewien, że to wina korka. Tylko uważaj, kup taki, który pasuje do Twojego silnika (zerknij w ETK, bo są różne ciśnienia - napisane na korku na przykład 140, 160, 200 oznacza 1,4atm, 1,6atm, 2atm).

Kai
Opublikowano

Hm, a jest jakis sposób na sprawdzenie, czy to na bank korek. Bo jedynie to moze byc jeszcze glowica.

Ps. Byla taka opcje ze pewnego dnia wywalilo caly korek, w takim sensie ze, podnioslem maske, i patrze, korek poluzowany, ale nie bardzo, cisnienie pewnie go poluźnilo. I w sumie moze od tego czasu mogl pojsc korek, albo gwinty w zbiorniczku. Moge powiedziec tak ze gdzies 3-5 cm w tydzien spada poziom plynu.

Jesli nie masz nic konkretnego do napisania nie pisz nic ! Nie znam sie na mechanice ale che sie poznac :). Prosze o wyrozumialosc.
Opublikowano
Mosze cie zmartwic ale z tego co czytam w twoich postach Wniosek jest jeden Chcial bys jezdzic fura za 2 banki ale zeby utrzymanie bylo jak malego fiata . Niestety tak sie nieda ALBO zmienisz auto albo zmienisz prace albo zmienisz mentalnosc . albo wrzystkie powyrzsze . POwodzenia !!
Opublikowano
He to nie moje autko. Ja tylko chce zeby bylo jak najlepsze i dlatego sie pytam. Jak bede mial swoja e36 rozbiore ja calkiem wraz z znajomymi wymieni sie wszystko co bedzie trzeba zeby byla idealna. Chcialbym bardzo miec w pełnym wyposażeniu w okolicach 320. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
He to nie moje autko. Ja tylko chce zeby bylo jak najlepsze i dlatego sie pytam. Jak bede mial swoja e36 rozbiore ja calkiem wraz z znajomymi wymieni sie wszystko co bedzie trzeba zeby byla idealna. Chcialbym bardzo miec w pełnym wyposażeniu w okolicach 320. Pozdrawiam

A ile Ty masz lat?? Pytam poważnie :D

Opublikowano
No w Marcu 19 :).
Opublikowano

taka rozbiorka z kolegami i poskladanie auta troche kosztuje i chyba sobie wyobrazasz ile... ALe sa plusy tego,zostana ci zapasowe czesci i srubki :twisted:

Kolego,wez troche przychamuj i nie mecz tego autka tak,albo kupiles zloma albo ty go zaraz zezlomujesz... korek kosztuje org 65 zl,powiedziales ze troche drogo to pomysl ile inne czesci kosztuja... Za kawalek gumy od przeplywki zaplacilem 160 PLN,za odme 100 i to sa tylko gumy... Jesli masz te autko do wariacji to zmien je puki jeszcze go nie dobiles...

B M W
Opublikowano
LUDZIE JA TEGO AUTA NIE MECZE. NA SAMYM poczatku jak zupelnie nie wiedzialem, pare razy go na zimnym w doł poprzeciągałem i tyle. Teraz delikatnie. To auto starszej. I juz nie swiruje.
Opublikowano

teraz trzeba naprawiac :P

sorry ale nie moglem :twisted2:

a tak na powaznie to nie chcialem cie obrazic tym. Poprostu kup ten korek jesli masz pewnosc co do niego. oby bylo tylko to,tego ci zycze bo jak glowica to dopoero sie zaczn aproblemy. Pozdrawiam cie serdecznie i zycze udanej naprawy

B M W
Opublikowano

ziemniak to forum jest przeciw agro-tuningu, co jak co ale stjuningowanego korka to jeszcze w bmce nie widzialem :worried: :worried:

teraz trzeba naprawiac :P

jak sie popsuło, to trzeba naprawić :twisted2:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
Tak przy okazji to z tego co pamiętam za oryginalny nowy korek dałem 40 złotych więc chyba z allegro nie opłaca się tego używanego kupować.
BMW forever!!!