Skocz do zawartości

palaca sie kontrolka air bag po wyjeciu zegarow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam wszystkich ,mam problem z palaca sie kontrolka AIR BAG w mojej bumie e 36 318i glupia sprawa spalila sie zaroweczka od podswietlania zegarow w tym celu musialem wyjac licznik, po podlaczeniu licznika i wymianie zarowki zaczela mrugac kontrolka AIR BAG ,mruga tak moze z piec minut a pozniej sie zapala na stale, po kazdy odpalaneiu dzieje sie tak samo ,czy wystarczy zresetowanie bledow i bedzie po krzyku czy to cos powazniejszego ,wymieniajac zarowke zeby sie takie rzeczy dzialy chyba cos nie tak .Jaka ktos mial podobny problem prosze o rade i wyjasnienie tego problemu pozdrawiam -Lemon Edytowane przez lemon30
Opublikowano
Wypada sprawdzic co to za blad. Jezeli spowodowany byl spadkiem anpiecia wystarczy skasowac. Jezeli blad lezy gdzie indziej usunac usteke i skasowac blad.
Opublikowano
tak tylko wymienialem zarowke od podswietalania zegarow a nie od air bag -u przed tym zabiegiem wszystko bylo ok a teraz zegary swieca i air bag tez
Opublikowano
tak tylko wymienialem zarowke od podswietalania zegarow a nie od air bag -u przed tym zabiegiem wszystko bylo ok a teraz zegary swieca i air bag tez

Jesli nie odpiąłeś aku to po wyjęciu zegarów zapali się Air Bag.

Jedź na wykasowanie bo to pewnie wystarczy.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Jesli nie odpiąłeś aku to po wyjęciu zegarów zapali się Air Bag.

Jedź na wykasowanie bo to pewnie wystarczy.

uprzedził mnie :mrgreen: ale dobrze mówi :P

jesli go nie odłączyłeś(bo nie napisałeś czy tak czy nie) to napewno to jest winowajcą :8)

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
zapomnialem napisac nie odlaczylem aku wiec mowice ze to moze byc przyczyna ok sprawdze to dzisiaj jade na wykasowanie bledu dzieki i pozdrawaim
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
no niestety jak palis sie zaroweczka tak pali i nikt nie potrafi powiedziec dlaczego nie mozna sie polaczyc z kompem AIR BAG nie odpowiada zna sie ktos na tym z oklolic Kolobrzegu lub Szczecina ,przeciez przed wyjeciem zegarow bylo ok a teraz juz sam nie wiem co robic Pomocy
Opublikowano
Czy ktos moze mi powiedziec co nalezy zrobic w takiej sytuacji ,komupter nie chce sie polaczyc z poduszkami ,abs,silnik i inne rzeczy dzialaja bez zarzutu dodam ze przed wyjeciem zegarow bylem na kompie i wszystko bylo ok i poduszki i abs komputer laczyl sie ze wszyskim a teraz lipa straszna denerwuje mnie ta kontrolka wie kros co moze byc przyczyna takiego stanu- z gory dzieki
Opublikowano
A może coś źle założyłeś? To głupio brzmi, ale złośliwość rzeczy martwych potrafi być duża. ;) Wyjmij zegary i sprawdź. :think:
Opublikowano
Przyłaczam sie do tematu tylko jam mam problem tego typu że wymieniłem licznik na inny ponieważ stary był już do niczego ( nie wyświetlał stanu licznika, oszukiwał obrotomierz i ekonomizer) gdy wsadziłem nowy nie pali mi się w nim wogóle kontrolka od airbagów. Wymieniłem żarówke w liczniki na nową od poduszek i dalej nic, sprawdziłem nawet bezpiecznik i jest cały. W końcu podłączyłem na chwile stery i okazało się że świeci tak jak powinna czyli po przekręceniu stacyjki zapala się i po chwili gaśnie, w nowo nabytym liczniku niestety nie zapala sie wogóle nawet po przeczyszczeniu styków gdzie jest żarówka od airbag. Może ktoś wie gdzie szukać usterki????. Pozdrawiam
Opublikowano
zapomnialem napisac nie odlaczylem aku wiec mowice ze to moze byc przyczyna ok sprawdze to dzisiaj jade na wykasowanie bledu dzieki i pozdrawaim

Zawsze jak grzebiesz przy czyms zwiazanym z elektronika odpinaj akumulator

Pozdrawiam