Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak w temacie. Podchodze do e30, koles mówi że ma 325, otwieram maskę i....i jak sprawdzic na oko że to nie 320?

Z góry dzięki za odp i pozdrawiam

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
być nie może :wink: jest jakaś różnica w wyglądzie motoru?
Opublikowano

powiem tak kiedys na zlocie porownywalismy silniki 2.0 i 2.5 z e30 i tak na oko to chyba roznily sie kolektorami dolotowymi. ten z 2.5 mial bardziej zaokraglone jak pamietam :)

Ale jak nie widzisz tych dwoch silnikow kolo siebie to raczej nie zauwazysz roznicy :)

Bardzo Mądry Wybór :)

-OO=[][]=OO-

Nie sztuka zabić muche przednią szybą :)

Sztuka zrobić to boczną :D

Opublikowano

Inny kształt rur kolektora ssącego - w 325 są bardziej zaokrąglone, a w 320 trochę ścięte. Zerknij na zdjęcia z ogłoszeń, ktore wkleił Ci kolega w poprzednim poście.

Jeśli to 325 to jest coupe albo sedan, to akumulator powinien być z tyłu, w kufrze. W przypadku 320i wszystkie mają pod maską.

Opublikowano
A nie ma nigdzie na bloku jakiegoś napisu albo innego wytłoczenia. Jeśli dobrze pamiętam, to ktoś kiedyś już miał podobny problem. I była odpowiedź, że trzeba popatrzeć na silnik. Może gdzieś na kolektorze wlotowym jest? Wydaje mi się, że na moim silniku coś podobnego widziałem, ale tego nie jestem pewien. :worried:
Opublikowano
te drugie zdjęcie to pewne 325? Bo wygląda na swap? jakaś taka chłodnica dobita, jakby ją ktoś młotkiem stukał...
Opublikowano
ja mam podobniez 320i a uklad wydechowy jest to dworurka a tak podobniez nie bylo w tym modelu!? jest na silniku jakis numer po ktorym moge sprawdzic jaki to motor?
http://img299.imageshack.us/img299/402/zegaryod9.jpg
Opublikowano

hhmm

tak jak juz wczesniej koledzy pisali kolektory ssace sa inne,dodatkowo w 2.5 jest chlodnica oleju,i na glowicy od strony kolektorow wydechowych powinno wytloczone byc 2.5,jeszcze jest maly szczegol min pomiedzy halogenami z przodu jest listwa plastikowa w 2.5 jest ona przelotowa a nie pelna a zaraz za nia jest mala chlodniczka oleju,no i akumulator w 2.5 jest w bagazniku :cool2:

Opublikowano
:duh: :duh: :duh: :duh: nie zwrocilem uwagi na nagłówek