Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, przeszukałem całe forum i niemoge znaleśc informacij gdzie sie wpiać do sterowania pilotem centralnym zamkiem .auto to coupe z modułem komfortu z 94r z góry dziekuje
Opublikowano
Wpinasz się pod pin 24 i 25 w białej kostce sterownika a ten masz pod schowkiem po prawej stronie nad głosnikiem, pin nr 24 to zamykanie a 25 to otwieranie, centralny jest sterowany plusem, ewentualnie przy drugiej wersji sterownika gdzie jest żółta kostka wtedy pin 4 i 17.
Opublikowano
ja mam wersje z zółttą kostką i te pinu są puste akurat, zdjołem obudowy tego modulu i podawałem + na te nóżki co odpowjadaja pinom 4 i 17 i nic sie niedzieje.gdzie dalej szukać?
Opublikowano
Powinno się dziać. Na pewno próbowałeś to robić ze wszystkimi kablami podpiętymi do centralki, z zamkniętymi drzwiami oraz bez kluczyka w stacyjce ?
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
drzwi mjałem pozamykane , słyszałem że morzna sie wpiąć jeszcze od strony kierowcy w wjązke ktura wyczhodzi z drzwi wje ktoś coś na ten temat?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
drzwi mjałem pozamykane , słyszałem że morzna sie wpiąć jeszcze od strony kierowcy w wjązke ktura wyczhodzi z drzwi wje ktoś coś na ten temat?
no jasne, a o ile latwiej, nie trzeba tego modulu wyciagac a to troszke mi ostatnio zeszlo:D, tylko nie powiem ci ktore przewody to są bo już dawno temu u siebie to robiłem, wez byle jaką kontrolkę z żaróweczką i wpinaj się pod kolejne kable jednocześnie zamykając/otwierając centrala.
Opublikowano

Jak już poruszyliście temat zamka to się podłączę :D

Mój problem polega na tym że nie działa mi zamyka szyb z klucza [poprzez przytrzymanie w zamku] ani z pilota [ poprzez przytrzymanie przycisku, oryginalny pilot BMW]. Zamykając drzwi z pilota można je tylko zaryglować, nie można poprostu zamknąć. Posiadam moduł komfortu, e36 318is 97'

:modlitwa:

• 1 rok później...
Opublikowano

Koledzy chciałem dziś wpiąć się alarmem do swojej buni. Mam żółtą kostkę więc muszę użyć pinu 7go i 14go czego wcześniej nie wiedziałem .Posiadam alarm obsługujący wszystkie typy zamków po przez odpowiednie mostkowanie kabli między sobą i wyprowadziu 2 dających impulsy .Powiedzcie mi proszę jak to w końcu jest : Czym jest sterowany zamek + czy - w e36??? Mam podpięte wszystko prucz kabli któtymi należy się wpiąć do centralki.Czy ma ktoś schemat lub dokładny opis montażu.

pozdro

http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

Sterowanie +

Skoro masz już wszystko podpięte to po co Ci schemat? Podłącz impuls zamykania i otwierania pod piny 7 i 14 - jeśli masz w sterowniku ustawione na sterowanie + to musi działać

Opublikowano
Witam. Mam pytanko z innej beczki. Moge sie podpiac bezposrednio pod drzwi np. pasazera bo z nich kluczykiem tez moge wszystko otworzyc (drzwi,wlew,bagaznik)???? Czy moge wpiac tam sterownik?? Pozdrawiam
Opublikowano
Jeśli dobrze pamiętam to się da wpiąć tam centralkę ale wtedy pojawi się problem z zamykaniem kluczykiem - można i to obejść ale więcej zachodu niż podpiąć się pod oryginalny sterownik centralnego zamka