Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiatm

jesli nie ten dzial to prosze przeniesc

jak w temacie sadzicie ze sa zblizone do prawdziwych xenonow chodzi mi o ta barwe 8000K ,na allegro nie ma takich

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img174.imageshack.us/img174/4849/xenonjpgwz8.jpg

prosze o rade jak ktos je zna

pozd

po1. CCCP- cep cepowi cupnął poduszkę :mrgreen:

po2. Respekt dla Swiezakow :twisted2:

Opublikowano
nie znam ich ale takie same rysunki różnic w świeceniu są na żarówkach w tesco :P a wiadomo jak to się przekłada na rzeczywistość :)

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

Obstawiam, że będą świeciły bardziej na zielonkawy kolor niż na niebieski. I raczej nie za długo :roll: Ale nie dowiesz się jak nie spróbujesz. A ja z wielką chęcią popatrzę na kolejny eksperymentalny zakup kontrolowany :twisted2:

:worried:

Opublikowano
chodzi o to ze sam mam teraz jakies super white,ale na tych pisze 8000k i koszt 90 dych to chyba cos musi byc i tak jak mowie allegro nie ma ich

po1. CCCP- cep cepowi cupnął poduszkę :mrgreen:

po2. Respekt dla Swiezakow :twisted2:

Opublikowano
Po co kombinowac z 8000K, kup Philipsy albo Osram, nie dosc ze taniej to pewniej... Osramy CoolBlue kosztuja 70zl komplet 4000K HB3, H1 chyba nawet taniej...
Opublikowano

Daruj sobie

jak będzie sucho i bez mgły to będziesz widział prawie nic,

a jak będzie mgła lub mokro po lub w trakcie opadów deszczu to nic nie będziesz widział szkoda 90 zeta :mad2:

Opublikowano
kup OSRAM NIGHT BREAKER kupilem takie ojcu do omegi.

philips blue vision wysiada.

osram ma mocniejsze biale swiatlo i tak mocno nie rozprasza snopu swiatla

ok ale mnie zastanawia osramy patrzylem kosztuja 40 dychy a tamte 90, 50 dych wiecej chyba to mowi cos???

Opublikowano
no ciekawe jak one wyglądają :think: to wie chyba tylko kapitan planeta jesli je wogle kupil, tylko że słuch o nim zaginął :roll: pewnie "wyjechał" :P

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano (edytowane)
ok ale mnie zastanawia osramy patrzylem kosztuja 40 dychy a tamte 90, 50 dych wiecej chyba to mowi cos???

Nic to nie mowi, mowi tylko ze sa o 125% drozsze... Osram czy philips to marki sprawdzone i renomowane jesli chodzi o produkcje zarowek, po grzyba szukac na sile czegos lepszego? Napewno nie jest na tyle lepsze by pakowac w to drugie tyle, takie moje zdanie. Inna kwestia co za roznica jaka jest jakos wykonania jesli zarniki i temperaturze 8000K sa:

- nielegalne

- daja gorsze swiatlo

- praktycznie uniemozliwiaja jazde w zlych awarunkach pogodowych...

Cos co ma polepszyc widocznosc tylko ja pogarsza, bezsens, a ze lepiej wyglada? Rzecz gustu, dla mnie jest wazne bym widzial gdzie jade i nie oslepiaj nikogo, ani nikt mnie wiec miejsce wszelkich zarowek powyzej 6000K jest w mojej opini w koszu na smieci...

Edytowane przez Sendra
Opublikowano (edytowane)
kup OSRAM NIGHT BREAKER kupilem takie ojcu do omegi.

philips blue vision wysiada.

osram ma mocniejsze biale swiatlo i tak mocno nie rozprasza snopu swiatla

Ja przekonałem się o tym na własnej skórze. :mrgreen: Ale myślę kupić, blue vision na drogowe - mimo wszystko, to są także dobre żarówki.

A te z pytania odpuściłbym sobie. Szkoda prawie stówy.

Edytowane przez Lucass_81
Opublikowano
te z auckji odradzam, a polecam natomiast philipsa blue vision- wiem ze niekotrzy narzekali na trwalosci- ale to jak z samochodami jednemu sie psuja a drugiemu nie :) ja przejezdziel m na blue vision 1,5 roku- z zaznaczeniem ze zawsze jezdze na swiatlach...- i chodza do dzis:) ia swiatelko tez lepsze od standardow. z tego co wiem niekotrzy polecaja Tungsram- nie wiem nie probowalem bo juz mam xenon :mrgreen: pozdro
Opublikowano
te z auckji odradzam

ja kupowalem z aukcji :mrgreen:

zrobie zdjecia i zobaczycie jak wypada blue vision w porownaniu z osramem.

mamy te zarowki zalozone na dlugich

jak wroci ojciec (moze w tym tygodniu) to zrobie foto-porownanie.

zobaczycie ze philips ktory naprawde dobrze swieci

wypada gorzej od osrama

Opublikowano
Taki test robił kolega Johnny w dziale piątek. Zresztą, ja także tam umieściłem zdjęcia - night breaker-ów. Zerknijcie jeśli macie ochotę. A nowe zdjęcia i ja z chęcią zobaczę. :mrgreen:
Opublikowano
Taki test robił kolega Johnny w dziale piątek. Zresztą, ja także tam umieściłem zdjęcia - night breaker-ów. Zerknijcie jeśli macie ochotę. A nowe zdjęcia i ja z chęcią zobaczę. :mrgreen:

gdzie :worried: :worried:

znalazlem :8)

Opublikowano
również polecam na mijania h7 OSRAM NIGHT BREAKER + 90 % piękne białe swiatło bez sciemy a na pozycje bluevision tak aby sie nie gryzło swiatło białe z zóltymi postojowkami!
Opublikowano
jak masz dac za zarowki 80dych to kup sobie lepiej xenony orginalne i to sa swiatla a nie jakies zwykle zarowki! ja mam xenony w 3cim aucie i bez xenonow nie bede juz jezdzil :D salem 260zł 10000k i to sobie cenie; ) pozdro
Opublikowano
to zalerzy od kogo kupujesz , jedni narzekaja a drudzy chwala. ja jestem ZA xenonami. ale coz kazdy woli to co woli ;) pozdr
Opublikowano
powiem ci szczerze ze jesli mialbym jezdzic na xenonach 10000k to wole jezdzic na zarowkach za 80zl

Ja rowniez.

A test wiekszosci mozliwych zarowek zrobilem w dziale '5'.

Wydalem na nie tyle, ze mozna by dostac za to calkiem niezly zestaw xenonow, no ale za wiedze sie placi ;)

U siebie mam w mijaniach hellteci 100w, osram nightbreaker w reflektorach przeciwmg. a philips nightguide w dlugich.

Wyglad stawiam na 2 miejscu, dlatego bluevision itp leca na dalszy plan u mnie, bo wole widziec lepiej, niz byc widzianym na niebiesko ...

Podobno te xenony sa bardzo dobre, jesli nie najlepsze z oferowanych zestawow hid (slyszalem tak juz od paru osob, ale niestety nie mialem okazji widziec na zywo w bm)

http://www.allegro.pl/item278373164_nowsza_wersja_xenony_h1_h3_h4_h7_zestaw_hid.html

Nie wiem czy to prawda, ma je ktos u siebie w bmce?

Pozdrawiam