Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

524 td 88r.Twarde węże od płynu chłodzącego i jak ją przegonie to wywala płyn z pod korka przy wyrównawczym i zaczyna się grzać.(Uszczelka,głowica?) Zasłona dymna czarna jak trochę przycisnę. Olej w rurze doprowadzającej powietrze.(Turbo,wtryski?)

BMW na wykończeniu??? :cry:

EDIT by solaris520: (5.02.2008, 14:52)

MAŁY proszę reagować na sygnały moderatorów – wcześniej już była prośba jednego z nas o poprawienie tytułu, a wciąż nie jest dokonana jego edycja w kwestii wyboru modelu Exx. Zrobię to za Ciebie, ale pamiętaj o tym w przyszłości – lista wątków jest wtedy dużo czytelniejsza. Pozdrawiam.

Opublikowano
Bardzo możliwe że to faktycznie uszczelka pod głowicą. :(
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano

1. Sprawdź wężyk odpływowy z chłodnicy do zbiornika wyrównawczego czy jest drożny. Jest od strony kierowcy. Miałem go zatkanego i tez było duże ciśnienie w układzie.

2. Mój tez kopcił, a miał wymienioną uszczelkę pod głowicą.

3. Też miałem i jeździł. To to chyba jest standard ze jakieś małe ilości oleju sie gdzieś wepchają, to auto ma w końcu 20 lat :!:

Opublikowano
Dymienie to standard jeśli nie masz katalizatora lub jeśli masz wtryski zawalone. A wywalanie płynu to uszczelka w najlepszym wypadku. Prawdopodobnie masz pęknięcie gdzieś między zaworami - ja właśnie tak miałem. Niestety silnik 2.4 nie należy do najlepszych pod tym wzgledem :( lepiej nie czekaj i ściągnij głowice zanim narobi się większy bigos - stracisz pieniądze na kupowaniu borygo
http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
Podobno, jeśli głowica albo uszczelka walnie to w oleju jest borygo albo w borygo jest olej. Czy to prawda czy może tak być ale nie musi.???
Opublikowano

Do MAŁY

Po pierwsze proponuję zapoznać się z Regulaminem BKP i niezwłocznie poprawić tytuł wątku.

Ponadto zalecam korzystanie z :search: - często pomaga, bo takie problemy już były opisane.

Na koniec apel o niestwarzanie niepotrzebnego bałaganu na forum - szanujmy czas i nerwy innych i swoje.

Opublikowano
Podobno, jeśli głowica albo uszczelka walnie to w oleju jest borygo albo w borygo jest olej. Czy to prawda czy może tak być ale nie musi.???

Moze ale nie musi. Ja mialem peknieta glowice na pieciu cylindrach miedzy komorami i na szesciu cylindrach miedzy zaworami. Papowalo weze ale plyn ani olej sie nie mieszal.