Skocz do zawartości

M40, co to jest zalozone na przewodzie zaplonowym??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzis jak grzebalem przy aucie to zauwazylem jakis taki bajer zalozony na jednym z przewodow zaplonowych. Z tego bajebu idzie jakis przewod na druga strone silnika. Ma ktos pojecie co to za bajer i do czego sluzy??

I zaluzmy jakbym chcial zmieniac przewody to jak go zdjac bo na mojhe oko ten bajer jest niesciagaly z przwodu....

Opublikowano
Tak jak przedmówca wyżej napisał. Ja osobiście kupiłem oryginał przewody (Bosch) i w komplecie był już impulsator.kiedyś na forum było pisane o próbach przełożenia ów bajeru jak to napisałeś musiał byś poszukać wiem że było.pozdro
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Odświerzam temat ponieważ zakupiłem Kable WN które takowego czujnika nie mają :evil: Teraz tak... czujnik ten razem ze starym kablem WN leży sobie gdzieś z boku... I pytanie... co będzie jak to nie będzie podpięte... Silnik normalnie zapala i jeździ... spoko kabel stary moge przeciąć i mieć ram ten czujnik... myślałem co by wziąść go ikabelkiem podwiązać do kabla WN 4 cylindra... co wy na to?? ma ktoś wiedzę po co ten czujnik jest zastosowany?? Jak bym miał zgadywać to bym powiedział, że czujnik ten jest jakby się uszkodził czujnik położenia przepustnicy no ale nie wiem :duh:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
nic nie bedzie ja osobiscie nie wiem po cholere "to" jest, moje m40 chodzi identycznie bez tego, jak na orginalnych przewodach, można ewentualnie obkrecac kabel tak zeby wyszła końcówka (ta od kopułki) pużniej lekko podciąć sylikon i nakrecic kabel na hama spowrotem, nie powinno byc przebicia. napewno jesli odpalisz to zadne parametry pracy ci sie nie zmienią, a przynajmniej nie odczujesz tego.
pinki020