Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zabrałem się za wymianę uszczelek pod pokrywami zaworów bo zaczęło lekko kapać .Kupiłem oryginalne uszczelki.

Sprawa prosta już to robiłem... w e32 740. Ale teraz mam problem!!

Wszystko rozkręciłem dekle są ruchome ale nie chcą wyjść blokuje je ta puszka z kablami do cewek. w M60 wystarczyło mocno pociągnąć i wszystko schodziło pięknie a tu ani drgnie!

Szkoda bo tyle rozkręcania wszystko na wierzchu a tu trzeba się poddać.

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//bmwfans.info/original/images/1609_p.png

Chodzi o te puszki z kablami do cewek.... :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano
Niestety musisz wypiąć te puszki inaczej nie da rady. O ile dobrze pamiętam są po dwie nakrętki na puszkę, a do tego jeszcze trzeba wypiąć wtryskiwacze. Chyba że mnie pamięć myli :wink:
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano

Jest dokładnie tak jak mówisz.. ze śrubkami nie ma problemu ale wtyczki wtryskiwaczy są inaczej zamontowane w m60 a inaczej w M62 i niesposób ich wypiąć, poprostu nie ma dojścia :| :| :?

WCZORAJ PODDAŁEM SIĘ POSKRĘCAŁEM WSZYSTKO SPOWROTEM....

Opublikowano

Witam!

Nie wiem, czy ci pomogę, ale nie pamiętam, żeby był jakiś specjalny problem z tymi wtryskiwaczami. Cała operacja zajęła mi 2h.

Pomyśl o wymianie również uszczelek pokrywy rozrządu. Ja 9m-cy po wymianie uszczelek pod pokrywami zaworów musiałem wymieniać te uszczelki.

Pozdro!