Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam e36 1.8 is z 1993r i wydaje mi sie ze silnik nie chodzi na full.Moi znajomi tez maja isy i nie narzekaja na osiagi.A moj chyba moglby lepiej chodzic.Wymienilem filtr powietrza bo byl stozek co wogole jest porazka,swiece i troche sie poprawilo ale to nie jest jeszcze to.Zauwazylem ze jedna swica (nawet na jej gorze!)jest troche w oleju.Wymienie niebawem uszczelke pod deklem zaworow.Nie wiem co moze byc nie tak.Moze dolot jest nie szczelny ale jak to sprawdzic?a gdy pada deszcz aytko ozywa i lepiej i lzej sie wkreca...
Opublikowano

Olej na swiecy-miałem to w isie to tylko 2 małe uszczelki gdzies koło pokrywy zaworow czy cos takiego..

wymieniał mechanik i po problemie

Opublikowano
mam obudowe filtra i prawie nowy filtr. bo wczesniej byl stozek co wogole bylo do d...bo nie wkrecal sie z niskich obrotow.Ale moze zlozylem cos nie tak albo jest jakas szczelina.Nie wiem czy to to tak warczy czy tlumik bo jak pada deszcz to jest lepiej i ciszej!a na mrozie tu szarpie i glosny jest strasznie.Jak sprawdzic cisnienie na cylindrach?alternator robilem,wymienilem lozyska i regulator temp,szczotki,a akumulator moze byc slaby bo jak otwieram drzwi albo zapalam swiatla to silnik przygasa na chwile.Ale pali ok nawey na mrozie.Moze jest za maly bo ma 55Ah.Isy sa chyta wogole glosne!mam podobnego(prawie identycznego:))jak kolega,kolor daytona violet w pol skorze m pakiet!
Opublikowano
pewnie ze mozemy sie spotkac.Tylko do ktorej jestes w otwocku?znasz sie zapewne lepiej niz ja i moze wpadniesz na pomysl czemu tak jest i czemu jest tak glosno w srodku.A poza tym masz takie auto jak ja mialem nieawno,normalnie identyczne!to byla furka...
Opublikowano
aha,jeszcze jedno.Mam niestety slaby dostep do netu wiec moze podam nr. telefonu.Jakby co to jakis sygnal albo sms a ja oddzwonie. 511608834
Opublikowano
Isy sa chyta wogole glosne!mam podobnego(prawie identycznego:))jak kolega,kolor daytona violet w pol skorze m pakiet!

No są głośne, napewno na zimnym i napewno na półsyntetyku Mobil Super S :) Zmieniłbym na syntetyk ale trochę się boje, wiem wiem, nie bijcie, ale i tak się boje :) Przy następnej wymianie będzie syntetyk.

A co do ISek to w takim razie jest nas trzech, bo jest tu taki jeszcze jeden kolega co ma ISek w identycznej wersji, też ze skórą typu antracyt i Mpakietem, tylko kolor inny.

A mógłbyś jakieś fotki tej swojej furki podesłać? Kolor moim zdaniem idealny, jeszcze w wersji Mpakiet to naprawdę są to "wrogo" wyglądające samochody :)

Może kiedyś się w Otwocku zobaczymy, bo ja tam dość często jestem - mam tam dziewczyne :)

http://www.ee.pw.edu.pl/~andrzem1/bmw/ - moja Bumcia ;)

http://www.ee.pw.edu.pl/~andrzem1/bmw/spalanie.gif

Opublikowano
zdjecia moge wyslac jutro tylko na maila jakbys podal. A co do spotkania to tez jestem za. Tylko mowie ze mam kiepski dostep do neti wiec wolalbym kontakt telefoniczny...
Opublikowano
No no - spotkanie iesowców się kroi... Tylko ja mam kawałek do otwocka :cry2: I to przez samo centrum :twisted: Ale kto wie...
Opublikowano
Dawaj, dawaj :) Jak pogoda dopisze to będzie wesoło, a jak nie dopisze to będzie łatwiej wpaść w poślizg :twisted2:. Thx za namiar bono. Stawię się na pewno :cool2: Muszę zobaczyć jak Ci zrobili tego swapa :)
Opublikowano
Dawaj, dawaj :) Jak pogoda dopisze to będzie wesoło, a jak nie dopisze to będzie łatwiej wpaść w poślizg :twisted2:. Thx za namiar bono. Stawię się na pewno :cool2: Muszę zobaczyć jak Ci zrobili tego swapa :)

no powiem Ci że ja żadnych nieprzyjemności związanych ze swapem nie miałem jeszcze.. ale miałem i miewam inne.... :twisted2: ostatnio coś chyba Is'ka odczuwa że chce jej się pozbyć tzn serducho zmienić na większe :twisted: :twisted:

no i panowie martwie sieo pogodę..mogło by być ładnie...ale już dzis rano jak tylok za okno spojrzałęm,...i posłuchazłem czegos tam w radiu to sie przerażiłęm....ale bądźmy dobrej myśłi...

a ty godmode poświeć alkohol dla dobra BMW :mrgreen: ale z drugiej strony..ostatni tydzien karnawału :twisted2:

tak czy inaczej.podejmujcie decyzje...dobre!! :D

pozdrawiam