Skocz do zawartości

Gdzie jest filtr kabinowy? smród z wentylacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Gdzie jest w e34 525i z klimatyzacją filtr kabinowy?

często jadąc z włączonym ogrzewaniem czuje nalot jakiegoś trudnego do opisu dziwnego smrodu. Dzieje się tak przez chwilę a potem smród znika i za niedługo pojawia się ponownie (jakby zgniłe liście czy włosy-sam nie wiem)

A po drugie: czy jak ogrzewanie jest zupełnie wyłączone to małymi nawiewami na szyby boczne z przodu może lecieć ciepłe powietrze? bo u mnie leci.

Z góry dziękuję za podpowiedż.

Opublikowano

Filtr jest po lewej stronie przy nogach pasażera(musisz sciągnąć schowek,boczną tapicerke itd.)-poszukaj było!

Co do zapachu stęchlizny to wymień filtr jedź na odgrzybianie klimy.

Pozdrawiam

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie powiedziane że będzie miał ten filt. nie każdy model miał. ojciec mój ma M50B25 z 90 roku z klimą automatyczną i nie posiada owego filtra. także zobaczysz można, ale nie musisz mieć
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
Dzięki za podpowiedzi, być może właśnie grzyby mam w ukł. wentyl. a to nie żarty- można się nabwić ciężkiej grzybicy płuc i nie tylko. Widzę, że zanosi się na kolejny wydatek - odgrzybianie klimy. W sumie dużych korzyści z klimy nie mam bo jak jest ciepło to wolę szybe otworzyć no i...... jeszcze te grzyby. :?
Opublikowano
Klima jest dobra dla alergików .Mi pomaga(a poza tym lubie chłodek w aucie) bo wole włączyć klime niż jechać z otwartym oknem i wdychać inne smrody z zewnątrz. ;)
Opublikowano

U mnie tymi małymi kratkami również leci ciepłe powietrze choć wszystko jest ustawione na zimne ...nie wiem czy tak rzeczywiście powinno być ?

Mój zaprzyjaźniony Pan Józio twierdzi ,że to wina jakiś zaworków , (zapomniałem jak się to fachowo nazywa) które są pod maską przy szybie z lewej strony auta. Ale pewności nie mam.

Nadal dobrze mnie się jeździ :)

Kasa dla Ciebie

Opublikowano
U mnie tymi małymi kratkami również leci ciepłe powietrze choć wszystko jest ustawione na zimne ...nie wiem czy tak rzeczywiście powinno być ?

Mój zaprzyjaźniony Pan Józio twierdzi ,że to wina jakiś zaworków , (zapomniałem jak się to fachowo nazywa) które są pod maską przy szybie z lewej strony auta. Ale pewności nie mam.

U Ciebie jest kolego problem z zwaroami ogrzewania. Masz je pod maską nieopodal skrzynki z bezpiecznikami, pod taką plastikową osłonką. Miałem problem z zaworkami. W lecie gorąco, w zimie raz ciepło raz zimno. Po wymianie jest idealnie :)

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Zgadzam się z TSA -tak nie powinno byc i to wina zaworków(osobiście nie miałem takiego problemu,ale znajomy tak),nie wiem czemu ale w pierwszym poscie jakoś zapomniałem o tym pytaniu.
Opublikowano
Gdzie mozna dostac takie zaworki i jaka jest ich cena?

W serwisie około 550 zł, zamiennik robi Bosch który nie kosztuje taniej. Używane wraz w pompką do 100 zł, jednak trzeba uwazac, poniewaz w zaworkach uszkodzeniu ulegają gumki które po prostu "rzesieją" ze starosci i mozesz kupić w podobnym stanie. Najlepiej kup osobiscie z opcją zwrotu.

Bandite Motor Wagen