Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Proszę napiszcie mi w którym miejscu znajduje się filtr paliwa i jak go wymienić??

Pozdrawiam...

Witam Panią :)

Jeżeli masz silnik 1,6 M40 (ten nowszy) to filtr znajduje się po stronie kierowcy w komorze silnika niżej od skrzynki z bezpiecznikami. Wygląda jak ... hmmm 20cm długości walec o średnicy około 7 cm, zazwyczaj kolotu srebrnego. Wchodzą weń 2 wężyki jeden z dołu, drugi z góry.

Ze wzgledu na nienajlepszy dostęp radzę Ci poprosić o pomoc kolegę/męża/chłopaka bo sama raczej mozesz miec problemy. Chyba, że należysz do tej płci pięknej, której nie obce są arkana techniki samochodowej :-)

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano

Dziękuję, o to chodzi że nie mam za bardzo kogo poprosić o tą przysługę, samochód mam od wczoraj :D Poza tym chcę zrobić to sama żeby się nauczyć 8) he he...babranie się w smarze to dla mnie czysta przyjemność...

Dziękuję za pomoc, napiszę jak mi poszło,

pozdrawiam

Opublikowano

Pozwole sobie uzupełnić wypowiedz Elwisa. Jak będziesz odkręcać filtr paliwa to uważaj bo w układzie paliwowym będzie ciśnienie więc odkręcaj powoli co by Cię nie ochlapało benzyną, zleci też trochę benzyny z przewodów dlatego po wymianie filtra musisz kilkakrotnie przekręcić kluczyk w stacyjce na pozycje zapłon ale bez zapalania aby nabić ciśnienie do przewodów dopiero potem próbuj zapalić, na początku silnik może pracować nierówno lub może gaznąć bo musi się wydostać powietrze zalegające w przewodach.

A i pamiętaj aby puźniej sprawdzić czy nie cieknie nigdzie przy filtrze, i nie zapomnij dać takich miedzienych podkładek które są z filtrem w komplecie.

Powodzenia

Wygląda jak ... hmmm 20cm długości walec o średnicy około 7 cm

Elwis tak odrazu na pierwszej randce... :lol: :lol:

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano

Asia _Niunia napisala

Dziękuję, o to chodzi że nie mam za bardzo kogo poprosić o tą przysługę

:D Oj cosik mi sie wydaje ze teraz to juz bedziesz miala kogo poprosic o ta wymiane :D bedzie nawet w czym wybierac :D

Witamy dziewczyne w B-ardzo M-ilym W-ozie :mrgreen:

BMW czyli Bardzo Miły Własciciel

E60 523i 2007

(oo=[][]=oo)

Ex: BMW E-30 318iS M42 90'