Skocz do zawartości

525 tds 95r Makabryczny brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Utwierdzcie mnie, czy mam racje ?

Kupiłem pompe regenerowana i sprawdzona. Po zamontowaniu miałem wyczyscic zbiornik paliwa (nie zrobiłem tego), wymieniłem tylko filtr paliwa.

Problem polega na tym, ze auto ma problem z odpaleniem na ciepłym silniku. Zajmuje to do 5 sekund i mam problem z wyprzedzaniem powyzej 3 tysiecy. Wogule sie nie wkreca, jakby nie było turbiny. Wczoraj sprawdziłem turbine - jest w dobrej kondycji. Poza tym silnik pracuje ładnie i czysto, bo jest po kapitalce z nowym rozrzadem.

Pompa była już dwukrotnie regulowana przez mojego mechanika, ale sie poddał i kazał pojechac do Boscha. Mam uszkodzony nastawnik pompy(brudny)powiedział :mad2:

Opublikowano
a czy rozrząd zapewne dobrze ustawiony? Bo może to być od rozrządu że nie ma mocy za wczesny, albo zapuźny i odpalanie też od tego może zależeć
www.trofea-sport.pl
Opublikowano

to jakto pompa nowa po regeneracji i walniety nastawnik?

to tez moze byc wina lancuch lub kat wtrysku a nawet byly opisywane inne cuda jak slaba bateria lub taz jak mowisz brud.

a niezapowietrza ci sie---nie masz powietrza w przewodzie z filtra do pompy wtryskowej- odpala dobrze na zimnym po dluzszym postoju?

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano

Co do rozrzadu to jest nowy, a i na starym mocno zuzytym taka sama chistoria tylko silnik gozej chodził.Na zimnym silniku pali odrazu,a po tzw.

regeneracji wtryskiwaczy leje mi sie ropa ze sterujacego, baran go rozkrecał i teraz mimo dokrecenia znowu cieknie, zdazyło sie kilkakrotnie ze paliwo sie cofneło i musiałem troche krecic rozrusznikiem zanim zaskoczył po remoncie w Listopadzie 3razy

Opublikowano
Co do rozrzadu to jest nowy, a i na starym mocno zuzytym taka sama chistoria tylko silnik gozej chodził.Na zimnym silniku pali odrazu,a po tzw.

regeneracji wtryskiwaczy leje mi sie ropa ze sterujacego, baran go rozkrecał i teraz mimo dokrecenia znowu cieknie, zdazyło sie kilkakrotnie ze paliwo sie cofneło i musiałem troche krecic rozrusznikiem zanim zaskoczył po remoncie w Listopadzie 3razy

chroń nas Panie Boże przed takimi mechanikami....

nie lepiej było od razu do boscha jechać, fakt skasują może więcej, ale zrobią na pewno dobrze, a tak jeździsz po magikach, wydasz kupę kasy, tu 200 zł, tu 300 zł by rozgoryczony wylądować w boschu za jakiś czas i tak