Skocz do zawartości

320i - podwójny wydech, chromowane nerki - możliwe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

E46 rocznik 99' sedan - z podwójnym wydechem (wydaje mi się, że oryginalny powinnien być pojedyńczy) i chromoranymi nerkami (chyba tylko 6-cylindrowe modele miały). Bardzo proszę o jakieś wyjaśnienia.

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

Opublikowano
Co do ilości rur nie jestem pewny, u mnie są dwie, ale też tak na szybkiego zerknęłem na allegro i na jednej aukcji na zdjęciach było widać dwie rury ;)
Kamil
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co do 320i to nie mam absolutnej pewności ale przerabiałem kiedyś ten temat i o ile rozdzielenie przed ostatnią częścią wydechu to pryszcz, to tyle zrobienie miejsca na ostatni tłumik sprowadziło się do przeróbki podłogi bagażnika. Także jeśli masz w prawym tylnym rogu auta akumulator, to musisz się liczyć z usunięciem prostokątnego wgłębienia na tegoż i zrobienia podłogi w tym miejscu na płasko jak to ma miejsce z drugiej strony. Baterię można dać po prostu wyżej w tym samym miejscu, ale o ile nie przeraża cię taka przeróbka to ja życzę tylko powodzenia, jest to absolutnie wykonalne
Opublikowano (edytowane)
koledze chodzilo o ilosc koncowek na oryginalnym tlumiku a nie o dwa tlumiki /po obu stronach/ Edytowane przez premier
Opublikowano
Ja mam 320i z 99 oryginalny wydech, tłumik końcowy 2 końcówki i nerki chrom.

To spoko, bo się bałem że jestem wkręcany.

Jeszcze 2 pytanka kris - masz automat czy manuala? Nerki jak rozumiem masz całe chromowane (nie tylko obwódki).

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam manual. Nerki są całe chromowane nie tylko obwódki, tzn te pionowe paski bo jak się patrzy wewnątrz to jest czarny plastik.

Pozdrawiam

Krzysztof