Skocz do zawartości

problem z usunieciem naklejki z klapy bagaznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam problem z usunieciem pewnej naklejki, otoz samochod zostal sprowadzony z francji i na tylnej klapie mial owalna naklejke o podkladzie aluminiowym (miekki latwo sie drze) i o gumowo/plastikowej powloce z flaga francji, powoka plastikowo/gumowa odeszla bez problemu lecz ten podklad alumiowy zostal pol zerwalem z trudem a pol nie chce w ogole zejsc , probowalem juz wielu rzeczy czyscielm ja benzyna polewalem wd-40 i zostawialem na 15 m , skrobalem plastikowa szpachelka i nic , nie mam pojecia jak to usunac by nie zniszczyc lakieru , ma ktos jakis pomysl ?? teraz to glupio wyglada jak jest tylko pol naklejki :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

pozdro :modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano
Ja kiedyś podobną naklejkę odklejałem takim odkurzaczem parowym :) wypuszcza on gorącą parę pod ciśnieniem, klej sie rozgrzał namoczył i naklejka fajnie zeszłą.
Opublikowano
W ksiazce "sam naprawiam..." polecaja by uzyc struny i powiedzmy "odciac" naklejke od blachy. Ja przychylalbym sie do propozycji przedmowcy, podgrzac to jakos (nawet suszarka) i wtedy pojdzie napewno latwiej bo klej zacznie puszczac. Dopiero resztki usuwac jakims rozpuszczalnikiem i szmatka zeby nie zarysowac lakieru...
Opublikowano
Ja kiedyś podobną naklejkę odklejałem takim odkurzaczem parowym wypuszcza on gorącą parę pod ciśnieniem, klej sie rozgrzał namoczył i naklejka fajnie zeszłą.

niezły pomysł ci podsunął :cool2:

możesz ewenulanie też podjechać na myjkę, niech ci prysną tą szczotką :lol: -też tam jest niezle ciśnienie wody i nie powinno się nic lakiero stać. No i przy okazji furę podmyjesz :8)

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
podgrzać jakąś suszarką to raz, gdyż klej wtedy robi się miększy i lepiej odchodzi, a dwa użyć nici nylonowej namoczonej w oleju (wtedy jest bardziej śliska) i wsunąć ją pomiędzy naklejkę a lakier i przesuwać góra-dół. Potem tylko usunąć pozostałości kleju i gotowe.

BMW E34 520i / sedan / 1992 / auto / calypsorot metallic

-------------------------------------------------------------------

EX: BMW E30 318i / coupe / 1989 / manual / diamant schwarz

EX: BMW E30 316i / coupe / 1991 / manual / diamant schwarz