Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Logika leży w Ekonomii.

A dokładniej w prawie Podazy i popytu.

Pewnie na serię 1 jest większy popyt niż na serię 5, może dlatego że jest tańsza w utrzymaniu :?: Może dlatego ze nalezy do klasy kompakt, czyli aut tzw rozsądnych :?: Może ogółowi się bardziej podoba :?: Może ogół woli auto o rok młodsze, choćby nawet mniejsze :?:

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mysle, ze wypowiadanie sie na temat samochodow uzywanych bez ich wczesniejszego obejrzenia i sprawdzenia to wrozenie z fusow, moze sprzedajacy ustalajac ceny wiedza cos o czym my nie mamy pojecia. 525 srzedaje jakis gosc handlujacy czesciami karoserii na allegro a 120 firma budzaca przynajmniej u mnie wieksze zaufanie.
Opublikowano (edytowane)

Hmmm.... porównaj ceny aut z tego samego roku,o podobnym wyposażeniu i przebiegu. To na wstępie. Po drugie nie muszę chyba nikomu przypominać ,że auta klasy średniej-wyższej(seria 5,A6,E-klasa,etc) oraz luksusowe(seria 7,A8,S-klasa,etc.) to auta, które najszybciej tracą na wartości i to jest chyba główny powód takich cen. Btw. dokonujesz gwałtu na logice porównując ceny dwóch tak różnych od siebie aut, niezależnie od celu tego porównania.

Pozdrawiam.

Edytowane przez m!xeR
Opublikowano

nie chodzi "o gwałt na logice", lecz

rozsądek przy zakupie. Według mnie seria 1 nie

jest atrakcyjna na rynku wtórnym ze względu na

relatywnie wysokie ceny, jakie osiąga.

samochód bardzo dobry - miałem okazję jeździć,

ale lepiej rozejrzeć się za wyższą serią...

BMW Sauber F1 Team; only Pb