Skocz do zawartości

Strzela w wydech po puszczeniu gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam Compacta 94' 1.6 i czasem przy rozpędzaniu jak nacisnę sprzęgło i zmieniam bieg to strzeli w wydech. Zaznaczam że nie mam gazu. Za to pusty kat(wycieta ceramika) :mrgreen: Pomóżcie co to może byc bo szukałem na forum ale nie znalazłem konkretnej odp a denerwuje mnie to. POZDR
Opublikowano
Witam.A czy przed wywaleniem katalizatora też tak miałeś?Ja proponuję zmienić świece,może już długo na nich jezdzisz...wiem,że niedawno był ten problem poruszany na forum,a dokładniej sprawa dotyczyła strzelania w wydech z powodu świec zapłonowych.Z tego,co pamiętam to wniosek z dyskusji był taki,że generalnie warto odżałować parę złotych więcej i kupić oryginalne świece.Do E36 z silnikiem M43 ,za sztukę 30 złotych-w tej samej cenie Bosch i NGK.Pozdrawiam.

KTO SZYBKO JEDZIE, TEGO WOLNO NIOSĄ !!!

http://img529.imageshack.us/img529/5021/qqqwr.jpg

Opublikowano
Podejrzewam świece więc je wymienię tym bardziej że nie wiem ile już pracują w aucie. NGK chyba są najodpowiedniejsze czy jak myslicie??