Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do oslepiania, a wlasciwie "olsniewania" to jest faktem, ze:

a) xenon jaki by nie był przyciaga wzrok i trzeba umiec odwrocic wzrok a nie gapic sie jak... (niech kazdy sobie dopowie jak lubi :D)

b) xenon, jeden pies czy oryginal czy hid mniej "olsniewa" niz tradycyjny halogen (ma skupione swiatlo), ale zwraca uwage, wiec patrz p.1-szy.

Co do samopoziomowania, to temat przerabialismy z forumowiczami od VW T4 z Niemiec i jasno ustalilismy, ze samopoziomowanie nie zapobiega temu waszemu oslepianiu, bo czas reakcji nijak nie ma sie do dziur i fałd drog :duh: , zwlaszcza w PL. Poprostu albo ktos ma dobrze ustawione swiatla, albo nie. I w sumie wkurza mnie, ze lapie sie "piratow " jadacych 100 km/h, ale oslepiaczom swiecacym w kosmos jednym reflektorem juz wlos z glowy nie spada.

Moja opinia jest taka, ze oryginal czy hid to jeden pies, wazne by swiatla byluy dobrze ustawione. W T4 w lampach soczewkowych od BMW mam HIDa i nikt nie ma pretensji. Swieci ladnie i nie olsniewa nikogo. Ani nie mam spryskiwaczy, ani samopoziomowania i jest git. Podobne pretensje byly gdy wchodzily na rynek halogeny.

(OO=[][]=OO)
Opublikowano
Zle ustawiony halogen tez niezle daje po gałach i nie wierze, ze kazdy ma idealnie poustawiane swiatla a tym bardziej przejmuje sie conajmniej w polowie jak kolega zeby nikogo nie oslepic ;/ :naughty: :norty:
NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano
Zle ustawiony halogen tez niezle daje po gałach i nie wierze, ze kazdy ma idealnie poustawiane swiatla a tym bardziej przejmuje sie conajmniej w polowie jak kolega zeby nikogo nie oslepic ;/ :naughty: :norty:

To masz regulację halogenów? Fiu fiu... :mrgreen:

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Srubokrecik klania sie w pas :D :norty: :8) a w maluchach to palcem :D hahaha :roll2: :dance:
NO BMW - NO FUN !!!