Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak w temacie, gdzie macie umieszczone CB radio w e36, bo ja nie mogę znaleźć odpowieniego miejsca, moze mi coś podpowiecie, myslałem o tunelu środkowym od strony pasażera ale mam tam już telefon. Pozdrawiam
Opublikowano

CB przydaje się jak ktoś dużo jeździ - wiadomo gdzie jeżdżą z kamerą, gdzie się rozstawiają itp.

Co do miejsca, to można pod osłoną kierownicy zamocować - jednak kosztem dostępności do urządzenia. Najlepsze miejsce jest właśnie przy tunelu środkowym od strony pasażera - można by zawsze telefon dać w inne miejsce - to jest mniejsze więc łatwiej gdzieś umiejscowić.

Opublikowano
szumy jak szumy, ale te infantylne i kuriozalne teksty jakie tam lecą ..."ścieżki" i inne duperele pff ...i te śmieszne anteny :doh:

....pewnie się narażę :roll: ...ale CB to wiocha do dużego fiata z pokrowcami a'la tygrys

wiec mam wioche w aucie. Kolego nawet nie wiesz do czego jest chyba CB. Bys jechal zalozmy przez centrum wroclawia w godzinach szczytu to w zyciu bys nie przejechal o normalnym czasie. A tak masz na wysiegniecie reki info gdzie sa i gdzie nie ma korkow. Do tego wiesz gdzie stoja panowie z suszarka. Zaplacilem za CB 800zl, a zwrocilo sie po 2 miesiacach. Jadac bez CB przekroczylbym predkosc o ok 30-40kmh dwukrotnie. A swiatelkami nikt nie mrugnal z przeciwka.

Co do tematu to tez mialem taki problem. Ja mam CB z tylu na tunelu miedzy wnekami na nogi pasazerow.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
...

Co do tematu to tez mialem taki problem. Ja mam CB z tylu na tunelu miedzy wnekami na nogi pasazerow.

Ja też myślę że to dobre miejsce :)

generalnie i tak na "19" większość czasu radio ;)

Gdyby pan Bóg był za przednim napędem - chodzilibyśmy teraz na rękach ;)

http://miniurl.pl/becia

Opublikowano
polecam cb jesli jezdzisz w dlugie trasy a jak tylko po miescie to szkoda zachodu,ale jak juz chcesz to polecam przy tunelu srodkowym,napewno znajdziesz miejsce.
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano (edytowane)
szumy jak szumy, ale te infantylne i kuriozalne teksty jakie tam lecą ..."ścieżki" i inne duperele pff ...i te śmieszne anteny :doh:

....pewnie się narażę :roll: ...ale CB to wiocha do dużego fiata z pokrowcami a'la tygrys

Nie narazisz się .Każdy ma swoje zdanie. W sumie w Koslinie/Koszalinie to ci radio nie potrzebne parę ulic na krzyż. Jak polatałbyś trochę na cb to doceniłbys jego walory i nie kojarzył tego tylko z wiejską anteną. Ale możesz mieć zdanie jakie ci się podoba

Ja mam między tunelem a siedzeniem pasażera

Edytowane przez Adam318
Opublikowano

No co wy..... Kolega Nest jest wzorowym kierowcą.. miasto 50 a poza nim 90 więc CB mu jest niepotrzebne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A co do umiejscowienia mam taki "luksus" jak podłokietnik i to pod nim mam "schowane" radyjko. Właściwie przy jeździe nie patrzy się na pokrętła a trzymiąc rękę na podłokietniku wystarczy zgiąć nadgarstek w dół i są dostępne wszystkie pokrętełka..... Polecam to miejsce.. :dance:

Opublikowano

W sumie w Koslinie/Koszalinie to ci radio nie potrzebne parę ulic na krzyż. Jak polatałbyś trochę na cb to doceniłbys jego walory i nie kojarzył tego tylko z wiejską anteną.

:mrgreen: dobre, :cool2:

zamontuj radio na tunelu srodkowym od strony pasazera, albo wiercisz i montaz na ramce, ktora jest z radiem w komplecie, albo na rzep techniczny http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=293675363

Opublikowano

kolego cb to swietna rzecz zamontuj na tunelu srodkowym obok fotela pasazera jesli chcesz wiercic otworki na zaczepy a jesli nie to poloz obok recznego

pozdrawiam

Opublikowano

Kufer - jesli chodzi ci o schowek to pewnie ze sie da tylk oze juz duzo miejsca tam stracisz,ja np. woze tam kilka potrzebnych rzeczy i zajmuje to sporo miejsca. Wszystko sie da,ale to czasami trzeba zglosnic zciszyc a za kazdym razem wyginac sie i grzebac tam to wiesz... A jesli chodzi Ci o bagaznik to sam rozumiesz :8)

chyba padly dwa najlepsze miejsca- z tylu miedzy nogami oraz pod lokietnikiem- tylko ze u mnie np by nie weszlo( czyt. nie orginalny podlokietnik) Kto nie mial CB na chodz kilka takich zdarzen ze pomoglo to moze byc przeciwnikiem tego a jak juz ktos zlapal bakcyla to wiadomo :D

B M W
Opublikowano
W tym temacie moge powiedziec że miałem cb miedzy siedzieniem kierowcy a tunelem ale nie było za wesoło bo nie mozna fotela do przodu dac pod kierownica prawie nic nie widac trzeba sie wychylac wiec ja sobie montuje na nad środkowym nawiewem na samej górze radyjko jest zaraz pod szyba ale po co go ukrywac jak i tak widac antene a zreszto pozwolenia juz nie trzeba dla mnie to miejsce w trase jest najleprze. zjezdzam do domu odpinam cb i zanosze do domku a jesli boisz sie że ci ktos ukradnie to wystarczy odkrecic sobie od uchwytu i załatwione ale zrobisz jak bedziesz chciał moja propozycja to własnie taka jak na pisałem. Jak tesciowa uważa według swoje wygody i upodoban pozdrawiam...