Skocz do zawartości

ringi ccfl - zalozone- fotka jak wyszlo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szczerze mowiac to kolor do d... wg mnie :oops: .

Jak ringi to tylko biale i na obie lampy ...chyba dazymy do orginalow z nowszych modeli prawda ? :oops: A tam ringi sa na obu lampach ...zreszta wiele lepiej to wyglada .

Słowik ile u Ciebie kosztuje komplet na obie lampy ? Tj. na oba odblusniki :-)

Poprosilbym na PW, biale ringi, E46 po lifcie bixenon .

pozdrowki

piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szczerze mowiac to kolor do d... wg mnie :oops: .

Jak ringi to tylko biale i na obie lampy ...chyba dazymy do orginalow z nowszych modeli prawda ? :oops: A tam ringi sa na obu lampach ...zreszta wiele lepiej to wyglada .

No co ty, przecież trendy są różowe. :roll2: :lol:

Pozdro.

Opublikowano

@Premier, a jesli chodzi o kontrolke spalonych zarowek na desce to swieci sie teraz ciagle, czy wogole , czy tez moze tylko jak swiatla sa wylaczone ?

Nic z zadnymi rezystorami i zaroweczkami przed przetwornica ringow nie kombinowales tak ?

Lub tez pytanie do sprzedawcy - moze on odpowie na pyt. powyzej :mrgreen: .

Druga sprawa : ktos wie czy wywalenie zarowki postojowej i zastapienie jej dwoma ringami CCFL bialymi bedzie zgodne z prawem ?

Trzecia sprawa : slyszeliscie aby komus lampy parowaly po ich rozbiorce ? Mam lampy firmy AL .

Ciekawi mnie jeszcze kiedy te ringi CCFL stanieja do poziomu 200 zl za 4 szt. ... :roll2:

pozdr.

Piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
ogolnie ja mam xenony i pali mi sie kontrolka spalonych do momentu zapalenia silnika pozniej wszystko gasnie, po podlaczeniu nic sie nie zmienilo.
Opublikowano

Odpowiadam... a wiec ringi , ktore oferuje nie powodują świecenia sie kontrolek spalonych świateł, sa do tego przystosowane.

Sprawa prawa... samochod został oryginalnie wyposażony w ringi zaś miejsca na żarówki postojowe w kloszach są z tego powodu że w wiekszości modeli ringów nie montowano....

Jeśli chodzi o parowanie lamp. U mnie nic sie nie dzieje a otwierałem je juz wielokrotnie. Po ściagnieciu klosza jego wnetrze zalecam umyć płynem do szyb, nastepnie wytrzeć sucha szmatka założyć i wszystko jest wporządku.

Przeciwnik SERII.
Opublikowano
nie polecam czyszczenia kloszy od środka, na 100 porysujesz klosze, nawet zwykła szmatka sucha jak przjedziesz to juz są dziary :/ kupiłem nowe klosze z ASO jak zakładałem ksenony i jak mi troche syfu (pyłki) siadły na klosz to postanowiłem przejechać szmatą do kurzu i zrysowałem cały klosz :/ takze pozostaje tylko sprezone powietrze
Opublikowano (edytowane)
dlaczego tylko na pozycje założyłeś ringi a na drogowe nie ?

ja tez mam takie same ringi tylko w kolorze xenonu i musiałem je na zime rozłączyć tzn przepiąć na zwykłe postojówki bo przy minusowych temperaturach strasznie słabo świeciły przez jakieś 15-20 minut i rozjasnialy sie nie rownomiernie, ale w lecie chodzi jak marzenie . a u Ciebie jak jest z ich świeceniem w zimie ? odrazu swiecą pełną parą ?

gość sprzedaje niekompletne , normalnie są 4 ringi w cenie 80 Euro + wysyłka a ma to wyglądać tak

http://img169.imageshack.us/my.php?image=ringick0.jpg

acha , nie mam problemów z porą roku a już druga zima na nich

i czy minus 16 jak niedawno było czy 0 stopni od razu są jakie są

Edytowane przez Mike68
Opublikowano

gość sprzedaje niekompletne , normalnie są 4 ringi w cenie 80 Euro + wysyłka a ma to wyglądać tak

Tzn co sprzedaje niekompletne?

[/code]
Przeciwnik SERII.
Opublikowano
po prostu komplet w opakowaniu to 4 x ring , nie wiem skąd on ma dwa ale wydaje mi się że łatwiej mu sprzedać 2 ringi za 170 niż 4 za 340zł
Opublikowano
pewnie chodzi Ci omnie :D Tzn tak sprzedaje komplet 2 ringów za tak jak powiedziałes 170 zł na pojedynczych przetwornicach lub komplet 4 ringów na dual przetwornicach. Nie ma mozliwości rozkompletowania 4 ringów na dual przetwornicach poniewaz braknie przetwornic...
Przeciwnik SERII.
Opublikowano

Mike68

Cena 80 euro + przesyłka to bardzo dużo gdyz po pierwsze zaden niemiec nie wysle do polski paczki z opcja za pobraniem a przelanie kasy w euro kilka złotych prowizji kosztuje + tak jak mówisz 80 euro ringi + przesyłka jakies 15 - 20 euro to daje około 400zł...troszke duzo...

Przeciwnik SERII.
Opublikowano (edytowane)

160 zł aL sedan touring

sztuka

Edytowane przez m_snikers
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
chyb a coupe drożej Słowik porwiałem byka chodziło o touringa nie coupe
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI