Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie

Pewnego poranka podnioslem maske w swoim e34 520 i caly silnik z przodu zlany,nie moge dojsc gdzie nastapil wyciek plynu chlodzenia , napewno nie z chlodnicy wezy i zbiornika wyrownawczego jedyne co zaobserowalem to przy wlaczonym silniku wiatrak rozbryguje ciecz tak jakby ona sie wydobywala gdzies z przodu tam gdzie jest umieszczony rozrzad , jezdzic sie nieda bo przy jezdzie dymi sie z silnika.......podejrzewam ze to moze uszczelka z pod pompy chlodzacej lub sama pompa .Prosze o porade jakies zdjecia jak ktos ma....Z gory dzieki.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nic tylko zlokalizować wyciek i usunąć jego przyczynę.Możliwe że uszczelka spod pompy wody ale...ale wykluczyłeś chłodnice.

Na pewno?

Cały silnik miałem zachlastany płynem.Na początku mało, później więcej aż wymieniłem.To właśnie z chłodnicy lekko sączyło się w niewidocznym miejscu.

Wymieniłem chłodnice.

Powodzenia.

BMW? Bogini Moich Wrażeń.
Opublikowano
Wykluczyłem poniewaz cala czesc czyli chlodnica ze zbiornikiem wyrownawczym jest czysta najbardziej jest zlane w miejscu rozrzadu..a tam znajduje sie niedlaeko pompa wycztyalem rownierz w ksiazce ze to moze puszczac pod pierscieniem pompy
Opublikowano

Jeśli więc jesteś pewny skąd cieknie-na warsztat.

Zdejmuj osłonę i wentylator z wiskiem, dalej koła z paskami i dojdziesz do pompy wody.Zapewne puszcza nie uszczelka między pompą a silnikiem,ale sama pompa.Jej żywot dobiegł końca.

Pompa plus wymiana nie więcej jak 200zł.

BMW? Bogini Moich Wrażeń.
Opublikowano
Wykluczyłem poniewaz cala czesc czyli chlodnica ze zbiornikiem wyrownawczym jest czysta najbardziej jest zlane w miejscu rozrzadu..a tam znajduje sie niedlaeko pompa wycztyalem rownierz w ksiazce ze to moze puszczac pod pierscieniem pompy

Moze tez wciagac z chłodnicy. W mojej jak chłodnica padła to saczyło ze środka a wisko ze smigłem wyciągało i pryskało po silniku, mimo ze chłodnica nie była mokra.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano

raczej pompa, moze cieknac spod walka, moze spod uszczelki - to jest mniej widoczne

moze tez kapac taka dziurka pod pompa, ktora informuje wlasnie ze pompa nadaje sie do wyp..

zajrzyj pod auto na zapalonym silniku

pozdro

Opublikowano

Dzisiaj jade na warsztat do magika wiec zobaczymy w kazdym razie to ja chyba bardziej cierpie niz auto hehe....dzieki za porady dam znac co bylo!

pozdro..

Opublikowano
Pompa 120zł....Pasek (zniszczony przez płyn i nietylko )klinowy 40zł ale za to uszczelka pod pompe gratis....wrazenia ?2008 nie mogł sie łagodniej zaczac....POzdro