Skocz do zawartości

slaby silnik w e 46 1,8 max 120 kmh co to jest ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie czy ktos ma pojecie o e 46 1,8 poniewarz znaiomy ma same problemy. rocznik 2002 przebieg 109 tkm.naipierw swiecoca kontrolka usterki elektronicznej (zulty silnik ) TROCHE SIE SZYbko grzal ale nie przegzal naigorsze jest to ze niema mocy.. dal do naprawy(260E) kontrolka nie swieci ale problem zostal NIEMA MOCY ma problem rozbojac do 120kmh
Opublikowano
no ja tez nie potrafie zrozumiec o co chodzi autorowi,niech poprawi tekst to moze liczyc na jakas pomoc
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
ostanio znajomemu w e46 320 padł czujnik położenia wału

i przez to mu tak mulil?jak to wyczail?

"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
mam pytanie czy ktos ma pojecie o e 46 1,8 poniewarz znaiomy ma same problemy. rocznik 2002 przebieg 109 tkm.naipierw swiecoca kontrolka usterki elektronicznej (zulty silnik ) TROCHE SIE SZYbko grzal ale nie przegzal naigorsze jest to ze niema mocy.. dal do naprawy(260E) kontrolka nie swieci ale problem zostal NIEMA MOCY ma problem rozbojac do 120kmh

:worried: ziemniak to ty?????

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

Opublikowano

:worried: ziemniak to ty?????

buahahaa,kolego widze ze tez szpiegujesz kartofla:)niezly trop :cool2:

Opublikowano

Kiedyś miałem podobny problem w E46. Auto nie przyśpieszało i 120km/h to było max. Do tych 120 rozpędzał się jakieś 5 kilometrów.

Podjechałem do mechanika. Podpiął pod komputer, wykasował dwa jakieś błędy i było ok.

Opublikowano

hallo

z moiego belkotu niekturzy nic nie zrozumieli a wiec spruboje jeszcze raz.

a wiec od jakiegos czasu swiecila sie kontrolka(jak to kolega napisal CHECK ENGINE)i silnik zaczal sie szybko zagrzewac auto nie mialo mocy.

Diagnoza I REPERATURA - ZAWOR ODPOWIETRZENIA SILNIKA I WERZYK

Kontrolka co prawda nie swieci i silnik sie nie zagzewa tak szybko ale problem mocy pozostal jak dodaje gaz to silnik naipierw sie zadlawi a dopiero potem rusza a o przyspieszeniu niema mowy szczegolnie na 5 biegu niechce sie wogule rozpedzic

A komputer nie wykryl innej usterki

a wiec dobre pytanie co to jest?

POZDROWIENIA marcusbmw

Opublikowano

DZISIAJ BYL ZNAJOMY ZNOWU U MECHANIKA z REKLAMACJA W BMW CO SIE OKAZALO kontrolka znow sie zapalila.PO PIERWSZEJ NAPRAWIE UWZGLEDNILI I USUNELI TO CO OPISALEM.tym razem wymienili .cos w stylu pompa powietrza .male, szybko i w kosztach poprzednich poniewarz JAKIS DOBRY MECHANIK MIAL TO WYMIENIC I NIE ZROBIL TEGO A RACHUNEK BYL ZAPLACONY .

AUTO DOSTALO odrazu mocy poprostu cos innego( ale i tak niema szans z moim starym e36 :dance: )

POZDRAWIAM WSZYSTKICH UZYTKOWNIKOW BMW

Badz Mi Wierna

Opublikowano
A ty jaki masz silnik w swojej e36? Z którego roku masz autko? Bo jeśli on ma 318 e46 a Ty 316 (z tego co widzę w profilu) to albo kolega nie umie jeździć albo nadal ma coś padnięte... :hand:
Opublikowano
Moment obrotowy różnica 30Nm, konie 15KM a dodatkowe obciążenie... różnica 130Kg... albo kolega nie umie jeździć albo nadal mu coś niedomaga w tym samochodzie...
Opublikowano
No Ty kolego masz jakieś 13s do 100 a twój kolega podobnie ale jeśli dobrze pamiętam 12 z hakiem - więc jak go tak objeżdżasz to albo jest marnym kierowcą albo mu dalej coś nie bangla ;)
Opublikowano
mialem jeszcze dodac ze np.diesel kombi wazy 1555 kg a 318 kombi ale w wersi 143 konnym 1475

Diesle są ciężkie - taka wada - szczególnie 6 cylindrowe - 1.8 beznyna 143KM to już pewnie w całości jednostka aluminiowa i przez to taka lekka.

Opublikowano
mialem jeszcze dodac ze np.diesel kombi wazy 1555 kg a 318 kombi ale w wersi 143 konnym 1475

Diesle są ciężkie - taka wada - szczególnie 6 cylindrowe - 1.8 beznyna 143KM to już pewnie w całości jednostka aluminiowa i przez to taka lekka.

Ee gdzie Ty masz to aluminium ? Silnik z aluminium czy karoseria ?? :jawdrop:

Opublikowano
Pwoedziałem pewnie - mój silnik BMW V8 jest cały z aluminium zarówno blok jak i głowice - tak samo jest z większościa nwszych silnków bewnzynowych BMW - jeśli to dla Ciebie nowość to trzeba się doszkolić :D a silnik 1.8 muszę sprawdzić bo nie jestem pewien :?
Opublikowano
Pwoedziałem pewnie - mój silnik BMW V8 jest cały z aluminium zarówno blok jak i głowice - tak samo jest z większościa nwszych silnków bewnzynowych BMW - jeśli to dla Ciebie nowość to trzeba się doszkolić :D a silnik 1.8 muszę sprawdzić bo nie jestem pewien :?

Odbiegajac troche od tematu ale w temacie silnikow aluminiowych. Nowy model Jaguara ma, zgodnie z reklama w hamerykanskiej prasie, silnik wykonany w calosci z aluminium. Niestety na Szyszkowej (siedziba Jaguara ?) handlowcy nie maja o tym pojecia mowiac, "ze takie moce sa niemozliwe do przeniesienia przez aluminium" :)

Stad moeje pytanie co tam jest z aluminium i jak to sie ma do mocy etc.

pomijam fakt,ze na nasze pytanie: "jakie warunki nalezy spelnic aby odbyc nowym jagiem jazde probna" uslyszelismy "blyskotliwa odpowiedz" : WYGLADAC....

Gajerki juz nie wystarcza....

Ps. Ale jak ktos ma legitke prasowa z gazety motoryzacyjnej, ubiera sie w sweterki, dresy cokolwiek, to nie ma problemu :>