Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,przy przeciągnięciu auta do 3500-4500 (słychac wyraznie gdy otwarta szyba)słychać metaliczny dzwiek z dołu auta,przebieg ponad 200tys,czy można sadzić ze katalizator już podziekował ,z gory dzieki
Opublikowano
Wg mnie to może być wina kata, ale równie dobrze układ wydechowy mógł dostać lekkich luzów na mocowaniach, a z drugiej strony nie wiem czy to nie było by bardziej zauważalne przy niskich obrotach... :roll2: Postaw na kanał i zobaczysz co jest grane...
Opublikowano
Sprawdz puszke katalizatora. Oslona katalizatora lubi sobie skorodowac przy rurze i nieco lata. Jest to charakterystyczne ze slychac to przy wyzszych obrotach, u mnie zaczyna "grac" kolo 2500-3000 obr/min. Pochl sie nad swoja bunia i poruszaj reka katalizator, jak poczujesz ze puszka lata to pewnie to, ale najlepiej spojrzec na kanale co tam gra pod nia...
Opublikowano
powiem tak,mam kanał i przed napisaniem tego postu sprawdziłem wszystko co sie dało,tak jak kolega pisał miałem owszem problemy z tym metalowymi uchtywami tłumika oraz osłoną katalizatora,osłone posklejałem specjalnym cementem do tłumików i już nawet milimetr nie drgnie a te uchwyty odseparowałem gumowymi odbojnikami,ten zabieg wyeliminował trzesawki i odglosy tłumika na biegu jalowym!!!teraz jest problem przy wysokich obrotach,słychac coś wyrażnie sypiącego sie w środku :duh: ,najforsze jest to ż enie ma specjalnie metody na stwierdzenie czy kat jest ok,trzeba go odspawac i na nowo przyspawać