Skocz do zawartości

Skrzynia automat nie jedzie BMW 535i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam BMW 535i w automacie i mam problem ponieważ nie chce jechać.

Na zimnym silniku pojedzie kawałek później nie jedzie, zgaszę silnik i poczekam trochę i znów pojedzie kawałek (ale bardzo słaba).

Nie wiem czy to miało jakiś wpływ na tą awarie gdyż wcześniej odpalałem z akumulatora w bmw inny samochód. Po tym odpaleniu normalnie pojechałem jeszcze 10 km i już w drodze powrotnej nie mogłem wrócić coraz bardziej słabła i nie było żadnego biegu.

Proszę o jakieś wskazówki. Dziękuję :modlitwa:

Opublikowano

Dzięki za pomoc.

Na wyświetlaczu pojawia sie komunikat getriveprogram czy coś takiego. A stan oleju sprawdzałem i jest. Czy jest tam filtr oleju? może zapchany?

Opublikowano
Kontrolka ładowania gaśnie? Sprawdż ładowanie w aucie ,prostownikiem naładuj dobrze akumulator bo ten komunikat może sugerować problem z zasilaniem skrzyni.A skoro usterka pojawiła się po tym nieszczęsnym odpalaniu to chyba tu należy szukać przyczyny.Filtr oleju oczywiście jest i znajduje się w skrzyni ,olej też możesz wymienić ale najpierw sprawdż co z prądem.
Opublikowano
komunikat oznajmia problem ze skrzynią. A elektronika nie wie czy oleju jest tyle co trzeba czy mniej. Ja bym podpiął pod kompa i sprawdził błędy w układzie sterowania skrzynią.
Opublikowano

Dzięki za porady. olej mam koloru ciemny brąz i jak mówicie nie wygląda to dobrze wiec postanowiłem wymienić skrzynie automat na manual koszty prawie te same co skrzynia automat na szrocie wiec postanowione.

Jestem ciekawy co i jaka to będzie za jazda z manualką. :D Jeszcze raz z góry dziękuje. Pozdrawaim

Opublikowano
wymiana tarczekm sie klania mialem tak samo i troszeczke zaluje ze nie zmienilem na manuala a i jeszcze jedno radze kupic skrzynie na zachodzie te w "polsce" sa raczej kombinowane kupilem dwie wcale nie tanie jedna 600 druga 850 i mialo byc super a nie bylo
Opublikowano
niestety mam to samo mechanior mowi ze zrobi to za 2 do 2,5tysiaka i twierdzi ze wymiana na manuala wyjdzie mnie drożej i badz tu madry