Skocz do zawartości

buma e-34 diesel grzeje sie/ a ogrzewanie nie grzeje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem zaleje uklad chlodzenia woda do pelna odpowietrze zapale iu temperatura wskakuje napolowe a chlodnica zimna nie grzeje mi ogrzewanie i wyrzuca wode co moze byc przyczyna???nowy termostat nowa chlodnica...a wezyki od chlodniczki ogrzewania puste...chlopaki pomocy
Opublikowano
witam mam problem zaleje uklad chlodzenia woda do pelna odpowietrze zapale iu temperatura wskakuje napolowe a chlodnica zimna nie grzeje mi ogrzewanie i wyrzuca wode co moze byc przyczyna???nowy termostat nowa chlodnica...a wezyki od chlodniczki ogrzewania puste...chlopaki pomocy

A co z pompą wody?

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Odpowietrzony, czy wydaje Ci się, że odpowietrzony??? Czy na czas odpowietrzania nastawiłeś grzanie ma maxa, żeby otworzyć obieg do nagrzewnicy??? Mi to wygląda na to, że nie jest jednak odpowietrzony jak potrzeba...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
nest... wiesz co , nie odbierz tego jako zlosliwosc czy cos ale ... Jesli juz to mein Fahrzeug - czyli moj pojazd albo mein Auto czyli moje auto...
The Ultimate Driving Machine
Opublikowano
spoko:) wiesz ja jestem maniakiem wszystkiego co niemieckie i niemieckiego jezyka, to tylko dlatego :) ale trojeczka bardzo bardzo ladna:) pozdrawiam
The Ultimate Driving Machine
Opublikowano
ja nieznam niemieckiego ....kumpel mi to dyktował ...ale sprawdzę to : )

Akurat do tego nie trzeba być wybitnym znawcą niemieckiego... :mrgreen:...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
ja nieznam niemieckiego ....kumpel mi to dyktował ...ale sprawdzę to : )

Akurat do tego nie trzeba być wybitnym znawcą niemieckiego... :mrgreen:...

widocznie kolega nie byl takowym :)

Opublikowano

dobra ziomki ....poprawie ten niemiecki bo lubię i szanuję Dojczland tak samo jak wy :wink:

ale wracając do tematu...

...pojechałem do dużego warsztatu gdzie wymieniono cały płyn chłodniczy i odpowietrzono. Okazało się, że gdzieś w dolnych partiach układu chłodzenia gdzieś musiało zmrozić jakiś przewód i okazało się też, że zmroziło dolną cześć chłodnicy. po ogrzaniu i wymianie płynu wszystko działa ...ogrzewanie też. :D