Skocz do zawartości

tds ciezko pali na bardzo zimnym!! pompa czy cisnienie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam zapytanie...jest zima i -10 na dworze...jak zostawie auto na noc to musze go albo dlugo krecic albo 2-3 podgrzac swiece wtedy zapala dobrze...swiece sa wymienione...pompa wiem z esie zuzywa bo kupilem juz cudo z allegro i podgrzewa mi tez na cieplym ale jak jest cieplo to pali na zimnym...dopiero jak temp znacznie spadnie ponizej zera...

czy to wina cisnienia w silniki i pierscieni czy bardziej pompy?

Opublikowano

sprawdź czy Ci się nie zapowietrza.

kupiłeś "cudo" z allegro bo miałes problemy z odpalaniem na ciepłym?

poza tym, może to kwestia świec żarowych, może masz jakieś padnięte i słabo grzeją.

pozdrawiam, Jawor!

Opublikowano
mialem klopoty na cieplym dlatego zakupilem cudo...nie jakies wielkie ale musialem kilka razy z achechalc rozrusznikiem z eby odpalil....siwiece mam nowe - zakupilem i grzeja.jak sie 2-3 razy pogrzeje to odpali nawet w mroz.
Opublikowano
podczas jazdy swietnie...a co najwazniejsze robi fabryczne isiagi...przyspiesza bdb...co prawda jest to silnik 1.8 ale to nie ma znaczenia w tym wypadku...jak odpale to wszelkie pompowe objawy znikaja...przebieg to 260tys wiec teoretycznie niby pompa powinn wtedy pasc...przebieg udokumentowany...nic nie faluje ,nie szarpie...jest ok...
Opublikowano (edytowane)
Też bym stawiał na wracające paliwo, ewentualnie jakieś małe wycieki z układu paliwowego. Swoją drogą słyszałem, że na dużym mrozie(-10 to taki średnio duży chyba) lepiej nawet proflilaktycznie 2 razy podgrzać świece i zapalić, chociaż mi pali od razu na dotyk nawet teraz. Edytowane przez BeEmWu

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!