Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zamierzam kupic felgi do bmw E30 316i 1989rok, podoba mi sie kilka wzorów fimrmy BBS. Czy felga o takich parametrach bedzie pasowac do mojej bawarki-kompletnie nie wiem o co chodzi z tymi "ET" oraz "otworami na piascie". Ponizej podaje opis jednego goscia na allegro felg,czy beda one pasowac do mojej bmw?

6J15 4x100 ET 35 otwór na piaste 57 mm

P.S:czy felgi od golfa 3 beda rowniez pasowac(tez ma 4x100)

Opublikowano

bzdura

prawidlowe felgi w rozmiarze 15" powinny miec et24/25

przy et35 moze obcierac ci o golen amortyzatora, napewno bedzie ci tarla opona bo zapewne zalozysz jakas baloniasta a nie taka jak ja lubie czyli niska i naciagnieta.

ET to odsadzenie felgi od piasty. czym nizsze tym bardziej felga wystaje i to wlasnie mi sie podoba. seryjne BBSy 7x15 mialy et 24 i byly prawie rowno z rantem nadkola. inne bardzo spotykane felgi MIM 7x15 et 13 byly juz na rowno z rantem . felga z et 35 "przewaznie " obciera sama felga o zacisk hamulca a jak nie tym to opona o golen amora. jest na to wyjscie czyli zamontowac dystanse min 5mm ale lepiej dac 10mm bo od takich wychodzily z kolnierzem aby felga nie drzaly kola w czasie jazdy.

plusem tych z ogloszenia jest waska felga czyli nie 7 a 6 cali.mozliwe ze bedzie na styk ale nie ryzykowalbym. a minusem to ze bedzie wygladac beemka jak na zapalkach. szukaj szerszych felg a nie jakis VWowych.

co do golfow to fakt mialy roztaw 4x100 ale ich et przewanie siegalo powyzej 35 wiec lipa.

Opublikowano
Podejdą idealnie w e-30 et wynosi 35 a otwór centrujący 57.1 rozstaw śrub 4x100

No przerabiałem też temat felg i ET35 to wsypa, a dorabianie, czy jazda na dystansach to też straszna lipa więc się nie pakuj w szambo.