Skocz do zawartości

Tracenie mocy przy wcisnietym na fulla gazie..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem...chodzi o to ze gdy wcisne pedal do konca to autko jedzie ale strasznie buczy i wogole nie ma pryspieszenia...a jak troszke mu upuszcze to ciagnie...jest tak na paliwie i na gazie...na gazie to buczy i cos ciagnie a na benzynce to wogole nie chce jechac tylko go dlawi i strasznie buczy a jak spuszcze z gazu tak do polowy to ciagnie elegancko...co to moze by??bo strasznie to jest do kitu przy wyprzedzaniu...
Opublikowano
mi sie wydaje ze to jes normalne zachowanie ja tez tak mam i moi koledzy identycznie w swoich autach nie zaleznie czy 325,320,318 itd.....wiec raczej niemasz sie czym martwic po prostu wcisniesz pedał do konca to sie wtedy zamula
Opublikowano
mi sie wydaje ze to nie normalne...znajomy ma taka sama bete i tak mu sie nie dziej...moze przeplywomierz...musze to sprawdzic...dam wam znac jak to zrobie...
Opublikowano
witam mi sie wydaje że nie jest to normalne pierwsze słyszę o jakimś zamuleniu u mnie w 318i silnik m40 wciskam gaz w podłogę i nie ma prawa sie zakrztusić nawet wiec moim skromnym zdaniem nie jest to normalne zjawisko :D pozdro
Opublikowano
Dorzuce swoje 5 groszy... mialem takie przypadki w aucie z lpg jak bylo malo gazu w zbiorniku. Jechalem za cinquecento i zacząlem je wyprzedzac i dopadla mnia zamula :duh: i zrównalem sie z nim i tak jechalem przez kilkaset metrów :twisted2: Gosc sie troche zdziwil jak odpuscilem :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
na pewno nie jest to nic normalnego, auto ma ciagnac czy wciskasz pedal do deski czy do polowy i juz!! takie objawy jak mowisz wystepuja w silnikach zasilanych gazem, wtedy najprawdopodobniej przewody wys nap, swiecde albo cewki zaplonowe albo i to i to, ale jak mowisz ze na benzynie tez tak masz!! powiedz kiedy ostatnio zmieniales swiece/cewki??
Opublikowano
jesli wcale nie ciagnie to owszem nie jest to normalne ale jezeli depnie sie w podłoge i ciagnie ale troche mniej to jest normalne bo niemozliwe jest zeby 5 X bmw e36 miały przepływomierz i swiece albo przewody do wymiany.....