Skocz do zawartości

Po wymianie świec czasem strzela w wydech

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po wymianie świec na zalecane NGK BKR-6EK obroty mają małe spadki i strzela delikatnie w wydech.Próbowałem 2 komplety nowych swieć z różnych źródeł i z różnych serii- bez zmian.Na starych świecach również NGK BKR-6EK tyle, że z logiem BMW jest OK nic nie strzela. Wystarczy jednak, ze włożę choć jedną z nowych świec i zaczyna strzelać z wydechu w momencie spadu obrotów.Kupiłem również oryginalną nową cewkę w komplecie z fajką lecz również bez zmian. Zastanawiam się czy nie kupić tych droższych świec 3 elektrodowych. Czy ktoś z okolic Włocławka, Konina, Inowrocławia posiada inne niz NGK BKR-6EK świece w E36 lub E46 R6 i moglibyśmy się umówić na próbę tych świec w moim aucie ?
Opublikowano
Ja również miałem taki sam problem po wymianie świec z ori Bosch BMW na nowe NGK V-Line, zaczął strzelać w wydech i wymieniłem znowu na oryginalne Bosch BMW i problemu nie ma!
Opublikowano
Ja również miałem taki sam problem po wymianie świec z ori Bosch BMW na nowe NGK V-Line, zaczął strzelać w wydech i wymieniłem znowu na oryginalne Bosch BMW i problemu nie ma!

U mnie były oryginalne BMW właśnie NGK BKR6EK i chodziły OK, wymieniłem na nowe NGK ten sam model i lipa. Poszukam moze odpowiednika BOSCH.

Opublikowano
ja mam przy swojej Beru 2 elektrodowe, gdzieś na forum wyczytałem że tez takie były zakładane fabrycznie, model ultra 14f-7ldur4
Opublikowano
najpierw prosze sie zapoznac z oznaczeniem swiec i co oznacza kazda literka i cyfra w kodzie swiecy, w NGK akurat "K" oznacza swiece 2 elektrodową, bez K swieca z jedna elektrodą i wlasnie taką zalozysz i po problemie
www.auto-optima.pl
Opublikowano
To mnie teraz zaskoczyłeś. Czy znasz kogoś kto załozył jednoelektrodowe świece do silnika M52 ? Czy nie miało to wpływu na gorsze osiągi i spalanie ?
Opublikowano

Ja mam BKR6EIX, które wg. katalogu na stronie NGK są dedykowane do mojego samochodu i jest to wersja lepsiejsza :)

Są to właśnie jednoelektordowe świece z końcówką irydową.