Skocz do zawartości

mój 1.8 is wkręca sie tylko do 4.500 obrotów... pomożecie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Tak jak w temacie moje e36 wkręca sie tylko do 4500, może restart kompa by coś pomógł?? sam już nie wiem co mam robić, na obroty wchodzi dość płynnie i w miare żwawo chociaż pewien ubytek mocy jest. a poztym to nie pokazuje temperatury silnika ale to chyba nie ma powiązania??
Opublikowano

ja to się nie znam ;) ale

1) może coś z kompem - odcięcie jest za nisko ustawione

2) masz krzywy wałek rozrządu

w sumie to nigdy tak nie miałem ale podobno jak się wałek wykrzywi od zbyt dużej temperatury to później moga być podobne objawy.

Buch teściową w klatkę piersiową ;)
Opublikowano

Takie cos sie zdarza jak pompka paliwa jest dobita i juz niewydajna. Wałek rozrzadu niby tez, ale w iSach nie sa tak słabe jak w M 40.

Temp silnika nie ma z tym raczej związku, moze jakis przewód Ci sie wypiał.

Jazda BMW to podobnie jak jazda TIRem tylko zapas miejsca zostawiam po stronie zewnetrznej

http://img389.imageshack.us/img389/8589/obraz037editedeg8.jpg

Opublikowano

W Beemkach czasem tak jest ze trzeba walnąc w zegary,żeby operatora obudzic :mrgreen: dlatego xylometazolin dobrze Ci napisał jak to zrobic. Chyba ze ktos jest ciekawy, ma cierpliwosc i czas to moze sobie tam zajrzec osobiscie.

Wałki M 40 to wiadoma sprawa ze lubią sie kończyc i jak auto nie chodzi to w 90 % jest wałek niestety ale w M42 M43 podobno wałki sa twardsze. Ja bym jednak radził pierw sprawdzic cisnienie paliwa bo moze pompka za słabo daje albo filtr jest zapchany. Od czegos trzeba zacząc, chyba ze głowica wczesniej pracowała ci jakos głosno to zacznij od wałków.

Jazda BMW to podobnie jak jazda TIRem tylko zapas miejsca zostawiam po stronie zewnetrznej

http://img389.imageshack.us/img389/8589/obraz037editedeg8.jpg

Opublikowano

kolego a moze masz zapchany katalizator?

podobny problem mial uzytkownik 320i vanos, kamil_jarosz czy jakos tak

Opublikowano
u mnie też trzeba czasem pobudkę ręka robić.

:shock: Buahahahahahahahha - no to się obśmiałem!! :clap: :clap: :clap: Chciałbym żeby rozgrzewanie silnika było proste i szybkie jak soczyste przyłożenie w deskę :twisted2:

Opublikowano
u mnie też trzeba czasem pobudkę ręka robić.

:shock: Buahahahahahahahha - no to się obśmiałem!! :clap: :clap: :clap: Chciałbym żeby rozgrzewanie silnika było proste i szybkie jak soczyste przyłożenie w deskę :twisted2:

Hehe ja tez praktykuje te przylozenie w deske(nawet kilka razy) , bo bez tego jakos dluzej mi sie rozgrzewa :mrgreen: