Skocz do zawartości

Podświetlanie przycicków od szyb - zawsze włączone??!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zauważyłem, że po zamknięciu auta przyciski od podnoszenia/opuszczania szyb z przodu są ciągle podświetlone. Bardzo delikatnie, tzn słabiej niż po włączeniu świateł ale zawsze widać.

Czy to normalne zachowanie?

Opublikowano
To przypomina o tym że jadąc puściłeś bąka i musisz jeszcze przewiwtrzyć auto.

:lol: Dobre!

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Jest to normalne. Żebyś po wyłączeniu na postoju auta wieczorną porą widział przyciski, w przypadku gdy zostajesz w samochodzie po wyłączeniu silnika. Gasną po kilku minutach.
Opublikowano
Ale z tego co zrozumiałem to autorowi ciągle się świecą.Więc coś jest nie tak.Nie dawno był identyczny wątek polecam poszukać.
Opublikowano
Jest to normalne. Żebyś po wyłączeniu na postoju auta wieczorną porą widział przyciski, w przypadku gdy zostajesz w samochodzie po wyłączeniu silnika. Gasną po kilku minutach.

Całkowicie potwierdzam, u mnie przy zaryglowaniu się świecą, po jakimś czasie ( :dance: nie mierzyłem stoperem) przygasają.

Ale u mnie jest automatyczne domykanie drzwi po zaryglowaniu, więc to jest sprzężone z centralnym z. i alarmem.

Opublikowano
Mysle ze nie dziala Ci czujnik zamkniecia/otwarcia drzwi kierowcy. Podswietlanie powinno zgasnac po otwarciu i zamknieciu drzwi kierowcy (tak jak gdybys wysiadal).
BMW - Like No Other
Opublikowano
Mysle ze nie dziala Ci czujnik zamkniecia/otwarcia drzwi kierowcy. Podswietlanie powinno zgasnac po otwarciu i zamknieciu drzwi kierowcy (tak jak gdybys wysiadal).
Dredd moim zdaniem to doszukujesz się sam problemu którego nie masz... :wink: Z tymi przyciskami tak ma po prostu być i koniec tematu...
Opublikowano

rzeczywiście gasną jakoś później ;)

Pytam bo zima idzie a sie boje, że autko zawiodłoby mnie rano wtedy kiedy byloby najbardzoiej potrzebne.... :roll2:

Opublikowano
U mnie świecą na stałe , przychodzę po kilku godzinach do auta i świecą , tak jest i jakoś mi to nie przeszkadza w spokojnym śnie i problemów z aku też nie mam i nie miałem też w zimie .
Nie ma tego złego co by mi dobrze nie wyszło!
Opublikowano
U mnie świecą na stałe , przychodzę po kilku godzinach do auta i świecą , tak jest i jakoś mi to nie przeszkadza w spokojnym śnie i problemów z aku też nie mam i nie miałem też w zimie .

Zdziwisz się jak pewnego razu aku będzie miał gorszy dzień.Masz coś nie tak,ale o tym było nie tak dawno...

Opublikowano
Ja bedzie miał zły dzień to go wyciągnę i naładuje a do jazdy mam jeszcze inne autka ale dzięki że się martwisz :) Ja osobiście nie mam zamiaru nic w tym podświetleniu zmieniać :roll:
Nie ma tego złego co by mi dobrze nie wyszło!
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Ja osobiście nie mam zamiaru nic w tym podświetleniu zmieniać :roll:

I tu mam dla kolegi smutne ostrzeżenie - spotkałem czas temu pewnego pana (pozdrawiam go, jeśli to przeczyta :) ) mającego e32 (później zmienił na e38), któryż to pan musiał wymieniać całą tapicerke skórzaną w aucie przez pożar we wnętrzu.

Nie był to klasyczny pożar, ale nie gasnące podświetlenie tych przycisków było przyczyną jakiegoś spięcia na nich. Całe wnętrze się mocno zadymiło - i - co prawda wnętrze doczyścił, ale nie dał rady pozbyć się "smrodu" dymu ze skóry.