Skocz do zawartości

Dwie pompy paliwa i wiekszy regulator cisnienia...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam...mam pytanie dotyczace zainstalowania drugiej pompy paliwa...kumpel doradzil mi zebym sobie zamontowal druga pompke paliwa bo to duzo daje..tylko czego????? co o tym sadzicie??? i jeszcze jedno czy da sie powiekszyc cisnienie na wtryskach...wystarczy wymienic regulator cisnienia i gdzie go kupic???
Opublikowano
to co bym musial zrobic z ta elektronika...o co ci dokladniej chodzi????gdy bym zalozyl druga pompke i powiekszyl regulator cisnienia tak do 4,5 bar bo u mnie jest na 3,5 to co bym musial przerobic w elektronice????
Opublikowano
Kolego trzeba zacząć od sprawy podstawowej paliwo żeby efektywnie się spaliło musi mieć wystarczającą ilość powietrza,trzeba zmienić czasy wtrysku,tym co Ci zasugerował kolega uzyskasz jedynie efekt podobny do zastosowania rezystora z allegro silnik będzie pracował na bogatej mieszance tzn;w tym samym czasie otwarcia wtryskiwacza do cylindra podana zostanie większa ilość paliwa tylko dlatego że pod większym ciśnieniem ,niczego Ci nie bronię zrobisz co zechcesz .
Opublikowano
glupota to nic nie da . tylko sada stanie i bedzie walic wache . owszem robi sie takie cos ale jak jest wielki motor turbo krzywki sportowe i jedziemy w wyscigu . ale pompa ktora masz ma chyba spora wydajnosc ok 6 barob a tylko zawor kastruje cisienie