Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kilka dni temu przywaliłem swoją Bunią w słup. :cry2: :oops: :( W miarę lekko, prędkość koło 10 km/h, leciutko maska wgnieciona, grill wgnieciony, zderzak oczywiście też, wyszedł także z zaczepów po bokach, plastik za nerkami połamany. Chłodnica OK. Wpadłem przed uderzeniem na wysoki krawężnik i mam do wymiany chyba końcówki drążków kierowniczych.

W związku z zaistniałą sytuacją mam parę pytań:

1. Czy zna ktoś dobrego blacharza-lakiernika w Warszawie lub okolicy, który zrobi to tak, żeby nie było widać i nie rdzewiało?

2. Jeden blacharz powiedział mi, że mam prawdopodobnie do wymiany listwę aluminiową podzderzakową? To prawda? Drogie to?

3. Co mogę mieć do wymiany w zawieszeniu z przodu? Jak jadę nic nie puka, nie wali, nie znosi.

4. Gdzie mogę dostać ten plastik za nerkami? Tylko BMW czy jakiś szrot?

5. Co jeszcze mogło się stać po uderzeniu?

Jestem załamany, kupiłem ją miesiąc temu. Jest to moje oczko w głowie, zależy mi na tym, żeby było to naprawione jak najlepiej.

Dziękuję za pomoc. :modlitwa:

Opublikowano
Wiatm jak byś mieszkał bliżej Turku byśmy coś poradzili. Maske da sie wyprostować, gril na szrocie lub allegro no chyba że chcesz nowy. Co do zderzaka to zależy w jakim jest stanie jeśli nie ma pęknięć i dużych odkształceń to powinno sie go ładnie spasować. A co do belki pod zderzakiem to prawdopodobnie będzie zgięta więc wymiana a jeśli jest stalowa to ewentualnie można ją pociagnąć i bedzie git. Co do kół to prędzej by się zgięły wachacze niż drążki kierownicze ale przy takiej prędkości nic nie powinno się stać przy zawieszeniu ale to już bym musiał ocenić na żywo. Kosz robocizny moim zdaniem to ok 300zł + malowanie maska ok 300zł zderzak 200zł tak byś płacił w naszym miasteczku. Pozdrawiam
Opublikowano
Ja swoją robiłem na Burakowskiej - zaraz jak się skręca z Krasińskiego, na przeciwko myjni. Jak narazie jestem zadowolony - ładnie zrobili - różnicy koloru praktycznie nie widać, a i cena była przyzwoita.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Profesjonalnie to ci zrobią u Wyszyńskiego

Al. Prymasa 1000lecia (jak lecisz od górczewskiej to przed rondem zesłańców syberyjskich)

wjeźdźa się tam od strony stacji Orlen, są tam pawilony z różnymi usługami motoryzacyjnymi i jest Blacharstwo-Lakiernictwo Wyszyński

Można też wjechać od ul. Ordona (obok salonu Hondy)

Wyszyńskie zajmuje się głównie Mercedesami ale mojemu ojcu ostro walniętą omegę robił i było PRO :cool2: (nie widać było różnicy)

.