Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Potrzebuję pomocy przy automatycznej skrzyni biegów od 750 iL. Mój problem polega na fakcie , iż nie mogę rozebrać jej w celu ustalenia które tarczki są do wymiany. Jeżeli macie może jakiś schemat to będę bardzo wdzięczny. Czekam i pozdrawiam Piotrek.
Opublikowano

Dlaczego nie możesz rozebrać jej w celu ustalenia które tarczki są do wymiany, Mama nie pozwala, czy nie umiem jej rozebrać w celu ustalenia.

A tak wogule co sie stało, że ją chcesz rozebrać, przestała jechać wogule czy jedzie tylko awaryjnie lub cośtam cośtam

Coś mi sie kuma ,że gdzieś dawałem zdjęcia rozebranej właśnie takiej skrzyni ale nie wiem gdzie. Chyba w dziale, Zrób to sam.

BMW sie nie psuje
Opublikowano
Dlaczego nie możesz rozebrać jej w celu ustalenia które tarczki są do wymiany, Mama nie pozwala, czy nie umiem jej rozebrać w celu ustalenia.

A tak wogule co sie stało, że ją chcesz rozebrać, przestała jechać wogule czy jedzie tylko awaryjnie lub cośtam cośtam

Coś mi sie kuma ,że gdzieś dawałem zdjęcia rozebranej właśnie takiej skrzyni ale nie wiem gdzie. Chyba w dziale, Zrób to sam.

Mój problem polega na fakcie , iż rozebrałem ją połowicznie, czyli wyjąłem pierwsze dwa kosze z tarczkami, a następne są za jakąś grodzią , której nie mogę zdjąć. A co do samej skrzyni to przestała ciągnąć na biegach drogowych , działają tylko wsteczne.

Opublikowano

Hehehe, sorki, forward, to pierwszy kosz za pompą. Jeden z tych, który zapewne wyjąłeś. jest odpowiedzialny za jazdę do przodu, czyli jest zapięty zawsze przy jeździe w przód. Nie ma przodu, z reguły wina forwardu. Najwięcej widziałem popękanych.

Żeby wyjąć pozostałe bety, zdejmij zabezpieczenie znajdujące się na wałku. Jest w zagłębieniu tej, jak to nazwałeś grodzi. Powodzenia przy remoncie.