Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

KOlejny problem z e32 730i :duh: :duh:

chodzi tylko na gazie gdy przełączam lub odpalam silnik na benzynie od razu przepala sie bezpiecznik od pompy paliwa...

wlałem pól baku paliwa i odłączyłem na chwile przewód paliwowy(jak radzili na forum)...i...dalej to samo pompe niedawno wymieniałem czy to oznacza tylko jedno-spalona pompa czy możę chodzi tu o coś innego

prosze pomóżcie

Opublikowano
Wypnij złącze elektryczne pompy i załóż nowy bezpiecznik włącz zapłon i jeżeli spali bezpiecznik to zwarcie jest na przewodach jeśli nie to winna pompa.Opisz jakie wyniki będziemy podpowiadać dalej :cool2:
Opublikowano

Tego sie obawiałem... :(

odłączyłem wtyczke od pompy w bagażniku ,włożyłem nowy bezpiecznik

...i...przy włączeniu zapłonu i przkręceniu rozrusznikiem jest on nadal cały.

CZyli co trzeba nową pompe?

To już bedzie 4 za mojej kadencji z tym autem

Amoże da się ją gdzieś naprawić bo znowu 200 wydać mi sie nie uśmiecha

Opublikowano
Naprawianie nie ma sensu ,wyjmij pompę nalej do naczynia oleju napędowego zanurz w nim pompę podłącz na krótko i zobacz czy ruszy chociaż wydaje mi się że to reanimowanie trupa.Masz lpg? Może pompy które kupujesz są słabej jakości a może trzeba wyczyścić zbiornik paliwa bo filtr nie jest w stanie wszystkiego wyłapać .Jeszcze jedno sprawdż czy przewód powrotny do zbiornika jest drożny.