Skocz do zawartości

Czy e36 z 95rok-1.8m43 i e36 z 92 m40 to podobne auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. przyznaję sie od razu-nie szukałem. to dlatego ze cały czas mam ograniczony dostęp do net .

W moich poprzednich 2 postach pisałem już ze sie na straszną mine wewaliłem. mam juz dosyc tych remontów i postanowiłem nabyć rozbitą e36 na czesci. mam okazje kupić e36 z 95 roku silnik 1.8 m43. i teraz moje pytanie. czy te wszystkie czesci będą pasowały do m40 1.6,bo sie facet zapiera ze tak. a ja nie chce wejść na drugą mine. i czy w przyszłosci jak zechce przełozc silnik i skrzynie to czy da rade i czy nie bede miał problemów z elektryką.

mimo ze nie szukałem prosze o jakąś podpowiedz bo tranzakcja juz jutro ma nastąpić a nie dam rady sie tego dowiedzieć gdzie indziej niz od Was.

jakby kogoś interesowałby za ile już mowie. 2500 już rozebrana

Pozdrawiam

Opublikowano

No no gratuluję -nie wiem tylko czego -najprędzej łatwowierności!!

Piszesz że chcesz osprzęt od silnika 1.8 M43 do 1.6M40. Kupujesz z zamiarem wykorzystania ww. osprzętu do swojego auta. Ale zdawać trzeba sobie sprawę , że jeśli coś wykorzystasz z tego to nie więcej niż 30%. Gdyby to były te same pojemności -rozumiem-byłoby nieźle. Ale w takim przypadku taka transakcja to nic innego jak pakowanie się w kolejne NIC. Niestety. Ale życzę powodzenia i dużo talentu w pasowaniu ze sobą poszczególnych końcówek instalacji z odpowiednimi czujnikami, gniazdami. PODSUMOWUJĄC--odradzam stanowczo. CZEŚĆ.

Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
Opublikowano

Tak sie właśnie obawiałem tego osprzetu i końcówek. Mam zamiar na wiosne przełożyć cały silnik bo nie jestem zadowolony z tego 1.6, troche zamula.

ceraz moje kolejne pytanie. Czy jak go włoże to bede musiał zmieniać cała instalacje czy tylko jej część tak jak pisze Najszybszy? bo instalacje bede miał całą razem z kompem.

Domyślałem sie że moze być z tym silnikiem problem, najwyżej go sprzedam. I tak go raczej wezme bo potrzebuje całą tapicerke i całe zawieszenie,no i reszta części sie moze przydać. ewentualnie bede sie ogłaszał na forum z częściami

:wink:

PS. to nie jest piec, nikomu bym tego nie zrobił

pozdro